1952’de Samsun’da doğdu. Tam adı Zeynep Aliye Dündar. İlk ve ortaöğrenimini Samsun’da tamamladı. İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. İstanbul ve Almanya’da Türkçe öğretmenliği (1979-1983), Yazarlar Dünyası’ dergisinin genel yayın yönetmenliğini, Yaşasın Edebiyat dergisinin yazı kurulu üyeliğini yaptı. Edebiyat hayatına 1968’de Demokrat Canik (Samsun) gazetesinde yayınlanan bir öyküsüyle başladı. Öykü, yazı ve şiirleri Gösteri, Varlık, Milliyet Sanat, Yeni Biçem, Sombahar, Adam Öykü, Yaşasın Edebiyat ve Hece Öykü dergilerinde yer aldı. Diş İzleri’yle 1997 Haldun Taner Öykü Yarışması’nda üçüncülüğü, Raylardaki Merdivenler’iyle 1998 Sabahattin Ali Öykü Ödülü’nü, Vahşi Kelebek ile 2002 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nü kazandı. Öykü kitapları dışında Yüz Yüze Edebiyat (2001), Mavi Adam Attila İlhan’la Söyleşiler (2001) adlı söyleşi, Bir Neon Kayması (1999) adlı şiir kitapları bulunmaktadır.
Yaşamak Masal Değil
(Gerçek Sanat, İstanbul 1990, 18 öykü: Gidenler – Geriye Kalanlar; Sorgu; Yeni Bir Güne Giriş; Uykusuz Düşler; Belki de Şanslıydı; Merhaba; Dostluğa; Dönemeç; Yaşamak Masal Değil; İçimizden Biri; Çelimsiz Çiçek; Herşey İçin Geç Kalmak; Gerekçesini Sizin Bulacağınız Bir Ölüm; Bahar Dalı; Tükenmeyen Duygular; Bir Yaşam Öyküsü; Buzdaki Çatlak; Sessiz Bir Söyleşi)
Aliye’nin Öyküleri
(Cem, İstanbul 1992, 19 öykü: Su ve Işık; Ansızın Bir Yağmur; Küçük Sevinçler Bulmalıyım; Yüzünü Güneşe Çeviren Adam; Yagmur Damlasında Fırtına; Aşkların Parmak İzleri; Çakışma Noktasında Çatışma; Aynada Tüy Sesleri; Ertelenmiş Bir Gece; Kumru Geri Gelmeli; Muzdan Nefret Ederdi; Yalnızlığıma Şarkı Söyle; Olağan Günlerden Biriydi; Piknik; Çıkışlar Tutulmuştu; Bir Sabah Kapınızı Çalacaksınız; Sinderella; Sıradan Bir Aşk Öyküsü; Tohumu Yaratmak)
Dolunay Vardı
(Altın, İstanbul 1995, 22 öykü: Bir Savaşın Hatırası; Taşlar ve Düşler; Eksik Büst; Ölüm’ün Ölümü; Baharın İlk Baharı; İntihar Aşk’tır; Bir Yangın, İki Öykü; İ.Ö – İ.S.; Bir Denklem ve Kılauea; Beyaza Ulaşmak; Paslı Demir ve Sardunya; Kum Köprüler ve Kırmızı; Belki’nin Çevrimi; Bir Çıra Boyu; Ses-ler; En Güzel Günbatımı; Bütün Merbalara “Elveda”; Her Köprü Bir Uçurum; Akvaryumda Fırtına; Dolunay Vardı; Bir Reklam Arası; Labirent Mektup)
Diş İzleri
(Bilgi, Ankara 1998, 11 öykü: Diş İzleri; Noktürn; Bir Sahaf Dükkanı; Bir Derece Mavi; Altıncı Parmak “Çivi”; Yüz ve Giz; Gizli Sokak; Buraya Kadar; Kuş Gibi Ölmek; “Halkalı” Lale; Karton Hayatlar)
Raylardaki Merdivenler
(Bilgi, Ankara 1998, 12 öykü: Bir Tanrı Yaratmak; Tapınak; Yağmurlu Geliyor Ağlamak; Gecikmeli Öpücük; Raylardaki Merdivenler; Anahtarını Arayan Kilit; Fotoğrafta Bir Yüz; Fatma’nın Saçları Uzamıyor; Saka Kuşunun Gölgesi; Tutkunun Elleri; Bir Düşe Kanat Çırpmak; Bir Yol Öyküsü)
Vahşi Kelebek
(Bilgi, Ankara 2002, 11 öykü: Bir Lale Leyla; Sorgu; Köpek, Kadın ve Bir Adam; İp; Vahşi Kelebek; Bugün Fırtına; Bir Şahmaran Uyanması; Yap-Boz Gece; Parçalanmış Kırmızı; Bir Adli Kayıp Vakası – Wanted; Bir Leyla Lale)
Çıplak Güvericinler
(İskele, İstanbul 2005, 8 öykü: Margherita’nın Kanatları; Deklanşörde Tek Kare; Her An Tektir; Güne Batanlar; Çıplak Güvercinler; Yükseliyor Gölün Suları; İstanbul Artık Yeni Bir Gün; Bir Kitap Delisi)
En son aranan öykücüler