Menu
Öykücüler Sözlüğü • UĞUR ÖZAKINCI

UĞUR ÖZAKINCI

1960’ta doğdu. Edebiyat, sinema, fotoğraf ve reklamcılık öğrenimi gördü. 12 Eylül döneminde, 5,5 yıl tutuklu kaldı, özgürlüğüne kavuştuktan sonra reklamcılık yaptı, Macro dergisinde reklam kuramına, Zaman gazetesinin Turkuaz ekinde sosyo-kültürel olaylara ilişkin yazılar yazdı, Ayna Tutan Çocuk adlı senaryosuyla sinemaya da yöneldi. Öykü kitapları dışında Yarın Çok Geç Olabilir Sevgilim (1998) adlı bir şiir, Turkuaz ekindeki köşe yazılarından oluşan An’lamak (2002) adlı makaleler kitabı bulunan Özakınca 2004’te İstanbul’da öldü.

Öykü Kitapları:

Aşk’ın Z’si

(Yayınevi, İstanbul 1999; Can, İstanbul 2004, 11 öykü: Edebiyat Yapma Ulan; Dolunay; Uyandırma Servisi; Akdeniz’i Dolmakelam Mürekkebi Sanan Adam; İntiharın Yedi Rengi; Mektuplar; Eflatun; Aşk’ın Z’si; Virüs; Seninle Bir Daha Hiç Konuşmayacağım; Uzaklara Kadar)

Ben Bir Kiralık Katilim

(Otopsi, İstanbul 2000, 10 öykü: Ben Bir Kiralık Katilim; Sol Şerit; Ondört Şubat; Çıtır Gofret; Vicdan; Gazoz Gibi Köpüren Ayranın Hedef Kitlesi; Boşalmak; Shimendipherus; Siz Bu Çağın Neresindensiniz; Diz iz e benk)

Siyah

(Can Yayınları, İstanbul 2001, 20 öykü: Birinci İpucu; Birinci Kapı; Birinci Nefes; İkinci Renk; Üçüncü Oda; Üçüncü Sayfa; Dördüncü Anahtar; Beşinci Ölüm; Altıncı Pencere; Birinci Şiir; Yedinci Korku; Sekizinci Kilit; İkinci Şiir; Dokuyucu Eşik; Onuncu Şarkı; Onbirinci Gece; Onikinci Hi-kaye; Onüçüncü Yol; Ondördüncü Rüya; Üçüncü İpucu)