1972’de İstanbul’da doğdu. Tam adı Süreyya Evren Türkeli. Nişantaşı Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Bir süre MSÜ Mimarlık Bölümü’nde okudu; İÜ Edebiyat Fakültesi Leh Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Editörlük, redaktörlük, çevirmenlik vemetin yazarlığı yaptı. Kaçınılmaz ve Art-İst dergilerinin yayın kurulunda yer aldı. Halen İstanbul’da yaşıyor. Edebiyat hayatına 1991’de Varlık dergisinde çıkan Susmana Gerek Var Ve Oturmana adlı öyküsüyle başladı. Öykü, şiir ve yazıları Varlık, Sombahar, Şizofreni, Evrensel Kültür, İnsancıl, Öküz dergilerinde yer aldı. Öykü kitapları dışında Postmodern Bir Kız Sevdim (1993), Yaşayıp Ölmek Aşk ve Avarelik Üzerine Kısa Bir Roman (1994), Ur Lokantası (1999), Kanlar Ülkesinde Karnaval (2001), Viyana Nokta (2007) adlı roman, Genç Şairler ve Yazarlar Kitabı (1995), Bağbozumları Kültür Politika ve Gündelik Hayat Üzerine (R.G. Öğdül ile, 2002), Başka Bir Dünya Mümkün (R.G. Öğdül ile, 2002) adlı derleme, I. L. Gendzier, Ç. Chu, M. Crichton’dan çeviri kitapları bulunmaktadır.
Zaman Zeman Öyküleri
(Kabalcı, İstanbul 1995, 9 öykü: Ve Benim En Klasik Yazar; Azınlığın Likörü; Ya Sen, Napolyon, Benim Ahmak Sevgilim; Entipüften Bir Macera; Cep Hatası; Psikiatride Geçen Anlam Boşluğu; Bir Televizyon Kanalı Olarak İnsan; Unutamadığı Sapık Canan’ı yine Aradı; Yandan Bakınca Zamanı Göstermeyen Sarkaç)
Hepimiz Gogal’un Paltosu’ndan Çıktık
(Okuyanus, İstanbul 2001, 7 öykü: Palto; Usher Konağı’nın Çöküşü; Saç; Ceza Sömürgesi; Tavukçu; Bir Dehinin Hatıra Defteri; Öyle Bir Hikaye)
Buruşuk Arzular, İthaki, İstanbul 2004, 12 öykü: Çirkin Ördek Yavrusu; Dönme; Dişetleri; İçtenlik; Sıvacılar; İkame Kuşak; İnfilak, Çıt; Mobil Tohumlar; Üç Cennet; uyuyan Sevgilinin Çift Dili; Big Baba Bum!
(Dil Ağrısı)
; Ağda Kokusu ve Şehrazat’ın Oyunu
En son aranan öykücüler