1948’de İstanbul’da doğdu. İlk ve orta okulu İstanbul Rami’de okudu. Deniz Harp Okulu’nu bitirdi (1969). Michigan Üniversitesi’nde gemi inşası ve makine konularında yüksek lisans yaptı (1971-75). Deniz Kuvvetleri’nde gemi inşa mühendisi olarak görev aldı ve bu meslekten yarbay rütbesiyle emekli oldu (1989). Külyutmaz, Süper Baba ve İkinci Bahar TV dizilerinin senaryolarını, çok sayıda tiyatro ve radyo oyunu yazdı. Edebiyat hayatına 1969’da Varlık dergisinde yayınlanan öyküsüyle başladı. Mizahî öykü ve yazıları Akbaba, Çivi, Tempo ve Nokta dergileriyle, Milliyet ve Cumhuriyet gazetelerinde yer aldı. Öykü kitapları dışında Korugan (1975), Geç Başlayan Yargılama (1980), Kiracı (1982), Teslim Ol Küçük (1988), Truva Katırı (1991), Kirpi (1997) adlı roman, İçimizdeki Yasakçı (1990) adlı inceleme, Habis’in Serüvenleri (1997) adlı deneme, çok sayıda çocuk kitabı ve P. Topkins – C. Bird, A. Bierce’den çeviri kitapları bulunan Sulhi Dölek 2005’te İstanbul’da öldü.
Vidalar
(Cem, İstanbul 1983, 18 öykü: Vidalar; Şahane Tatil; Masa; Yazardan Satılık; Deprem Yardımı; Onbirinci Pedro; Kurtarmaz; Yarı Saydam; İyilik Perisi; Ah-Vah Ekibi; Bu Kentte Aç Kalınmaz; Tıpkı Anlattığım Gibi Oldu; “Görünmeyen Adam” Hastlaığı; Yazmıyorum İşte; Elimizden Geleni Yaptık; Çözüm; Kavga; Gündelik Karabasanlarım)
Balığın Şarkısı
(Güneş, İstanbul 1990, 29 öykü: Balığın Şarkısı; Sokaklarda Pazar Var; Yaşam Uz-laşmadır Hulki Bey ya da Bir Zamanlar Yeşilçam; Araba; Bir Ressam Günlüğünden; Bir Yarı Aydının Yakınmaları; Dana ve Biz; Ateşten Gömlek; Uzmanlar; Ah Kiracı, Vah Kiracı!; Aracı; Güle Güle Gitti Rahmetli; Sudan Bir Öykü; Bari Ucuza Gitmesin; Bu Yazar Başka Yazar; Aile Hamamı; Zoraki Dok-tor; Dört Kompozisyon Örneği; Dayanıklı Tüketim; Kılık Kıyafet; Alegori Örgütü; Memleketin Hali; Afedersin Oğlum; Bir Korkağın Günlüğünden; Şimdi Batmak Moda; Öpücük Devriyesi; Hepsine Göstereceğim; Siz de mi Doktor?; Damda Akıllı Var)
Aynalar
(Dünya, İstanbul 1994, 10 öykü: Leke; Selim Polat’ın Yedi Günü; İki Zaman Arasında Emel; Büyük Gösteri; Zaman Kaçağı Muharrem Bey; İşaret; Gecelerin Kezban’ı; Yapayalnız Etem; Lodos; Aynalar)
Kestane Şekeri
(Bilge, İstanbul 2002)
En son aranan öykücüler