1926’da Trabzon’da doğdu. Tam adı Saadet Uluçgür. İÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi 1948). İstanbul Amerikan Kız Lisesi, Darüşşafaka Lisesi, Ankara Tevfik Fikret Lisesi , Yüksek Teknik Öğretmen Okulu, TED Özel Ankara Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yaptı, İstanbul Radyosu’nda çalıştı (1949-1979). Edebiyat hayatına 1945’te İstanbul dergisinde yayınlanan bir yazısıyla başladı. Yazı, şiir ve öyküleri Yeni İstanbul, Vatan gazeteleriyle, Seçilmiş Hikayeler, İstanbul, Dost, Yelken, Yeditepe, Yeni Ufaklar, Türk Dili, Maya ve Ataç dergilerinde yer aldı. Öykü kitapları dışında Nurullah Ataç: Hayatı, Sanatı ve Eserleri (1964), Türk Dili ve Edebiyatı (1975) adlı inceleme, Topacım Fır Dönerken (1962) adlı çocuk şiiri kitapları bulunan Saadet Timur 1985’de İstanbul’da öldü.
Şeytansız
(İstanbul, İstanbul 1958, 14 öykü: Şeytansız; Birinin anlaması Gerek; Yolların Ge-tirdiği; İnsanlar Kalkınma Yolunda; Dünya Yaratmak; Beş Günün Hikâyesi; Yitikler; Medenî Adam; Sevgisizler; “Mevkiler Birleşti” Deli; Bekleyiş; Aynı Yolun Yolcuları)
Bu Kadar Değilim
(İzlem, İstanbul 1963, 13 öykü: Yamyam Çağ; Altı – Yedi Eylül; Dikenli Bitki; Öznesiz; Bencil; Dönüş; Haydi Ben de; Sofralar; İyi Niyet – Katlanmak – Çaresizlik; Bu Kadar Değilim; Birinci İstek; Yoğunlukta; Geçmiş Günler)
Beş Günün Öyküsü
(Dayanışma, Ankara 1982, 7 öykü: Beş Günün Öyküsü; Sevebilmek; Kedi Bakışı; Tutsak; Kadın Olmak; Bekirler; Yenilenmek)
En son aranan öykücüler