Menu
Öykücüler Sözlüğü • PERİHAN AKÇAY

PERİHAN AKÇAY

1958’de Konya’da doğdu. Tam adı Perihan Akçay Öz İlk ve orta öğrenimini Konya’da tamamladı. AÜ Hukuk Fakültesi’nde 1976’da başlayan yüksek öğrenimini, örtünme yasağı nedeniyle 2002’de tamamladı. Gözyaşı dergisi ve Merhaba gazetesinde muhabir ve köşe yazarı olarak çalıştı. Bir süre İngiltere’de bulundu. 1988’den itibaren resimle de uğraşan Akçay, halen Konya’da yaşamaktadır. Edebiyat hayatına 1974’te Milli Gazetede yayınlanan Gerçek aşk adlı yazısıyla başladı. Öykü ve makaleleri Gözyaşı, Merhaba, Hüner, Mektup, Zaman dergi ve gazetelerinde yer aldı.

Öykü Kitapları:

Kardelen Çiçeği

(Gözyaşı, Konya 1991, 44 öykü: Her Çabamız Hak İçin; Kardelen Çiçeği; Hüsrana Elveda; Meydan Cahillere Kaldı; Zemzem; İşe Yaramaz Yedekler; Sahabe Sofrası; Gıybet Kurbanları; Bir Hidayet Yolu; Ölüm Rabbe kavuşmaksa; Müslümanca Özleyiş; İbret; Geciken Nedamet; Hakikate Ulaşılan Yolda; Neredesin Hoşgörü; Kararmış Gönüllere İthaf; Hırs; Beni Allah Affetsin; Bir Hürmet Dersi; Garip Bir Kurun Feraseti; Naz Makamında; İhlasın Böylesi; Bu Nasıl Müslümanlık; Helal Lokma; Allah İsterse; Utanç; Nihal; Er Kişinin Namazı; Gaye Değişti mi?; Feride Hanım; Vaktine Sadık; Duygu Tekamülü; Kadir Gecesi Misafiri; Kaza Yahut Ceza; Kuşa Haksızlık; Mükafat; mazıları Rablerini Unutmazlar; Ülfet; Ceddimin Gözyaşları; Kara Topraktır Anam; Kimlik; Tedavinin Sırrı; Veda; Haram Kuyrukları)

Doğ Diye Haykırdı Güneşe

(Gözyaşı, Konya 1996, 34 öykü: Bir Ramazan Hediyesi; Annemin Mektubu; Nazlı; Bağdagül’ün Bilezikleri; Üç Delikanlı; Kerra Hemşire; Tenakuz; Çiğdem Gelin; Bosnalının Hasret Kaldığı; Yüzbaşı Kuğuoğlu Destanı; O Zafer Gecesi; Kibir; Ah Bütün Gecelere Ay Doğsa; Son Arzu; Türkiye’nin En Şanslı Kızı; “Şeytanın Bol Olsun” Dediler; Kuma; Kader; Kalpler Mühürlenince; Hangisi Masraflı; Haccı Bedel; Kuki; Kaderin Sunduğu İkram; Militan; Rüyadaki Hikmet; Yarınlar Uğruna; Eşsiz Bir Mirasın Öyküsü; İnanç Fakirleri; Bir Asırlık Saadet; Nasip; Tövbe; İlâhî Adalet; Gün Hicret Zamanı Değil; Doğ Diye Haykırdı Güneşe)

Süheyla

(Gözyaşı, Konya 2001, 26 öykü: Mutluluğun Sırrı; Tavafta Elele; Tadaşi, Ümit; Beyaz Güller; Çınarların Öyküsü; Solcu Hasan; Neval; Mahter; İki Kadının Hesna birlikteliği; Kahve Falı; Akrabanın Hayırlısı; Hasretten İkbale; Bir Cinuçen; Beyin Özürlü; Bizim Kız; Kerimle Emine; Gassal; Aşk Anaforu; Büyü; Tohumlar Bazen Geç Filizlenir; Ahlâk ve Faziletin Adı: Semra; Veda ya da Yemin; İki Hikâyenin Acı Sonucu, Hoş geldin Huzur. Hira’dakiler )