1938’de Burhaniye / Balıkesir’de doğdu. Tam adı Hacer Nursen Karas. Düzce’de, ortaokulu ve liseyi Düzce’de, ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. Yapı Kredi Bankası’nda (1963-65), düzeltmen olarak Varlık dergisinde (1965-67), Osmanlı Bankası’nda (1967-84) çalıştı ve buradan emekli oldu. Karas Yayınevi’ni kurdu ve yönetti. Edebiyat hayatına 1952’de Yeni İstanbul gazetesinde yayınlanan bir çocuk öyküsüyle başladı. Öyküleri Dost, Yeni Ufuklar, Yirminci Asır, Yelpaze, Varlık, Yelken, Güney, Türk Dili, Milliyet Sanat, Argos, Karşı, İnsancıl, Cumhuriyet Dergi, Evrensel Kültür, Sanat Çevresi ve Gösteri dergileriyle Yeni İstanbul ve Akşam gazetelerinde yer aldı. Fotoğrafla uğraştı, çeşitli sergiler açtı. Öykü kitapları dışında Gülümseyen Hayal (1959) adı şiir, Fotoğraf Çektim Dağlarda (1994) adlı gezi, Dağlardan Atlamak İstiyorum (1994) adlı çocuk kitapları bulunmaktadır.
Sevi-sizler
(Dost, Ankara 1967, 10 öykü: I: Bulduk; Güldürmek İçin; Uyku; II: Kalıpsız Deve; Anlıyamazsın; Korkutan Kara Karga; Aglayan Nar; Söylenmemiş Ninniler; Sevgi-sizler; Bir Bince Sögüt Dalı)
Türkü Olan Kadın
(Kendi yayını, İstanbul 1972)
Ceviz Sürgünü
(Karas, İstanbul 1993, 12 öykü: Çöplükten Gelen Çocuk; Ceviz Sürgünü; Yasak Danslar; Balıkların Sesi; Kaybolan Kurbağa; Kürklü Güzel Gevrek Kurabiye; Kolye Yapan Çocuklarım; Hepi Flovır; Hayıtlının Hörüsü; Hiç Sevgi...nin Umarsız Sularında; Konuşmak: Yaşamanın Yarısı; Kuyruğuna Kuşlar Konan Kara Kediler)
İçinden Rüzgar Geçen Sarı
(Karas, İstanbul 1993, 24 öykü: Paralel Yağmur; Kalıpsız Deve; Alıyamazsın; Korkutan Kara Karga; Ağlıyan Nar; Dargınlık; Yankı Dağları; Uyku; İçinden Rüzgar Geçen Sarı; Biri Olmalı; Tuzlu Yağmurlar; Bulduk; Güldürmek İçin; Havyar Yiyen Çocuk; Kirpi, Domates ve Kedi; Cezalar Düşünen Öğretmenin Yüzü ve Bir Düş; Görece; Aslanlar Acıktı; Alaca; Söylenmemiş Ninniler; Sevgi-sizler; Türkü Olan Kadın; Zehra; Bir İnce Sögüt Dalı)
En son aranan öykücüler