1941’de Şakirkaraağaç/Isparta’da doğdu. Tarık Buğra’nın yeğeni. İlk ve ortaokulu Kütahya’da okudu. İstanbul Kız Lisesi’ni (1960) İÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü’nü bitirdi (1966). TRT İstanbul Radyosu’nda prodüktör (1965-85) olarak görev yaptı, bir süre de TV programcılığını TRT’de dış yapımcı olarak sürdürdü. İstanbul Büyükşehir Radyo ve Televizyonu’nda yöneticilik yaptı (1992-93). Ansiklopedilerde, reklam sektöründe çalıştı. Şimdi İstanbul’da sadece edebiyatla uğraşıyor. TRT İstanbul Radyosu için hazırladığı kültür, sanat, edebiyat programlarıyla (1965) sanat ortamına katılan Duruel’in ilk öyküsü “Geyikler, Annem ve Almanya” 1979’da Türk Dili dergisi’nde yayınlandı. Öykü, yazı ve röportajları Milliyet Sanat, Gösteri, Varlık, Yazko Edebiyat, Yeni Düşün, Kitap-lık dergilerinde yer aldı. Öykü kitapları dışında, Cemal Süreya, Şairin Hayatı Şiire Dahil (1995) adlı biyografi, Cam, Ebedi Güzel, Güvercin Curnatası: Cemal Süreya İle Konuşmalar (1997) adlı derleme kitapları bulunmaktadır. Geyikler, Annem ve Almanya’sıyla 1981 Akademi Kitabevi Ödülü’nü ve 1982 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı.
Geyikler, Annem ve Almanya
(Adam, İstanbul 1982, 8 öykü: Geyikler, Annem ve Almanya; 03 Nöbeti; Ölüm Aralarında Kaldı; Fırıncı Şükriye; Zaman Aralığında; Nereye; “Minareden at Beni İn Aşağı Tut Beni”; Yineleme)
Yazılı Kaya
(Telos, İstanbul 1992, 8 öykü: Ses Maketi; Su; Atlarını Sürüp Geldiler – Yol Yenisi-; Burgaç; Sen de Oradaydın; Yedinci; Çöl ve Yazılı Kâğıtlar; Yazılı Kaya)
En son aranan öykücüler