Menu
Öykücüler Sözlüğü • MÜNİRE DANİŞ

MÜNİRE DANİŞ

1972’de Trabzon’da doğdu. Asıl adı Münire Babuşçu. İlkokulu İstanbul’da okudu. Edebiyat hayatına 1989’da kardelen dergisinde yayınlanan “Sessiz Askerler” adlı denemesiyle başladı. Öykü ve yazıları 1989’dan itibaren Hece, Dergâh, Kafdağı, Yedi İklim ve Hece Öykü dergilerinde yer aldı. Öykü kitapları dışında Tahir ile Zühre – Ateşe Yazgılı- (2002), Şem ile Pervane (2003) adlı yeni yazım halk hikâyesi, Yedi Gece’ye Masal (2006) adlı masal, Kalp Süvarileri (2006) adlı anlatı, Gençler İçin Peygamberler Tarihi (2008) adlı inceleme kitapları bulunmaktadır.

Öykü Kitapları:

Dervişin Mülkleri

(Hece, Ankara 2000, 15 öykü: Eski Saklı Bir Hatıra; Kırık Aynalar; Hüzündür Sesleri; Dervişin Mülkleri; Bir Avuntu; Dönüş; Çoban Armağanı; Son Hüzün; Bulutlu Mavi; Ölümü Yusuf Gören; Kalsana kara Tren; Bir Mektup; Rikkatin Yıldızı; Bir Hikâyecinin Hece Taşı; Şehirler Mecnunu)

Uykusuz Düşler

(Timaş, İstanbul 2002, 23 öykü: Aynalar ve Hikâyat: Uykusuz Düşler; Rahne; Kırk Merdiven; Giden Bir Atlı; Sazlık Yürüyüşü; Puslu Encam; Hayal Azarlayan Günce; Pusulalar; Sessizlik Sufisi; Sayha; Hazineyi İmleyen; Cebrail’in Kanadına Değen; Başka Bir Yol; Rüya Yazarı: Rüya Yazarı; Av Manzaralı Mazgal; Avın Kendini Savunması; Ahir Zaman Takvimi; Hayatın Konusu; Leyla Aynasına Bakış; Herkes İçin Rüya; Düş Yorgunu; Kırık Dökük; Müridin Anı Defteri)