1976’da Trabzon’da doğdu. Asıl adı, Mustafa Güçlü’dür. İlköğrenimini Sürmene’de, ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. İTÜ Fizik Mühendisliği’nde yedi sene okuduktan sonra yüksek öğrenimini AnaÜ İktisat Bölümü’de sürdürdü. Resim ve fotoğraf sanatıyla da uğraşan Batur’un Dazlak ve Kulaksız adlı ilk öyküsü Bir Bilet: Gidiş-Dönüş dergisinde yayınlandı. Öyküleri, kurucuları arasında yer aldığı Mizan ile Bir Bilet: Gidiş-Dönüş, Düşler Öyküler, Adam Öykü ve Varlık dergilerinde yer aldı. Öykü kitabı dışında Adamım Davku (2000) adlı bir romanı bululan Batur, 1997 Gençlik Kitabevi Öykü Yarışması’nda mansiyon, Adamım Davku ile 1999 İnkılap Kitabevi Roman Ödülü’nü kazandı.
Deccal Bizi Kılıçtan Geçir
(Eylül, İstanbul 2002, 22 öykü: Ben Anlamıyorum Çiçek Neden İntihar Eder; Direksiyondaki Adam; İnekler Sütten Kesildi -Yemekten Sonra Bir Cigara-; Yedinci Kat; İn-san Birden Kendini Ölmüş Buluyor; Seyfettin Tepebaşı; Süpürgenin Fenomenolojisi; Ölü Taşıyan Sokak Lambası Canbazları; Sancının Mevcudiyeti Üzerine Sanrıdır Sokaktakiler -Ceff-el Kalem Ka-sılma-; Dört Yarım Hikâye )
; Ray Döşeyin Karanlığa; Florya Otobüsleri Tedirgindir; Harun, Cemil ve Diğerleri; Tren; Gülhane’de Çirkin Maymun; Üsküdar Va-purunda Yağmur Üç Türlü Kokuyor; Son Bir Şarkı
(Kurtulmayı Düşünmek)
; Aylin Diye Biri Hiç; Ka-yıp; Bir Eşya; Direksiyondaki Adam ve Beriki -Otostopçunun Yalnızlığı-; Yazısız
(Medreseye Yürür-ken)
En son aranan öykücüler