Menu
Öykücüler Sözlüğü • KANDEMİR KONDUK

KANDEMİR KONDUK

1945’te İstanbul’da doğdu. İlkokulu İstanbul’da, ortaokulu Kırklareli’nde okudu. Lise öğrenimini yarıda bırakarak, Edirne’den İstanbul’a dönüp çalışma hayatına atıldı. Puantörlük, muhasebecilik, gazetecilik, tirkotajcılık, tiyatro oyunculuğu, tersane işçiliği yaptı. Müjdat Gezen’le birlikte Güldürü Üretim Merkezi’ni kurdu (1982). Çeşitli gazetelerde mizah sayfaları hazırladı, müzikal, oyun ve televizyonlar için dizi senaryoları yazdı. İstanbul’da kendi adıyla tiyatro kurdu. Mizahi öykü kitaplari dışında Masala Kanma Küçük (1991), Komik Hüzünlerim (1992), Kadınlar Hep Gülmeli (2000) adlı şiir, Ünlülerden Komik Anılar (1990) adlı derleme, Yerli Film (1998) adlı senorya kitapları bulunmaktadır.

Öykü Kitapları:

Televizyona Dokunduk

(Gür, İstanbul 1981, 17 öykü: Televizyonda Bir Yazar; Meslekleri Tanıya-lım; Bizim Köy Televizyona Nasıl Çıktı; İlginç TV Röportajı Nasıl Yapılır?; Televizyon Eleştirmeni; Televizyon ve Spor; Güldür Beni Televizyon; Sizden Değil, Sizden Değil; Sohbete Bayılırım; Bizim Televizyon Patladı; Mavi Trende Bir Assolist; Anlaşmalı Otel; Reklam Nebahat; Televizyon Komiği; İki Eski Şampiyon; Tarihe Geçecek Bir Gün; Reklamlar)

Sayenizde Efendim

(Bilgi, Ankara 1982, 22 mizahi öykü: Albert’in Yaptıkları; Türkiş Şov; Biz Libya’dan Vazgeçtik; İster İnan, İster İnanma; Natır Ayşe; İçimdeki Çocuk; Seks Doktoru Tahir Bey; Deliler ve Akıllılar; Sonradan Olma Gazeteci; Hamide; Kıskan beni Recai; Bilinçsiz Pezevenk; Emekli Sohbeti; Üstatla Tanışmamız; Kadere Bak; Anarşist Fatma Teyze; Seyircili Çekim; Eski Bir Televizyoncu Anlatıyor; Burjuva Öyküsü; Şoförün Yağcıları; Bu Kavga Yararlı Kavga; Hoşcakal İstanbul)

Üniformanın Hatırı Var

(Bilgi, Ankara 1989, 25 öykü: Üniformanın Hatırı Var; Kadınlara Özgürlük; Entel Barlar; Bir Adam Bulduk; Bu Lafı Söyleyen Bu İşi Yapamaz!; Meslekleri Tanıyalım; Kumar Ma-kineleri; Garsonun Halısı; Tıktık Osman; Televizyon Eleştirmeni; Cenazeden Tipler; Sidik Yarışı; Gazetecinin Mahkemesi; İlginç TV Röportajı Nasıl Yapılır?; İlk Gidiş; Uyanık Kâmil Hoca; Kıskanç Âşık; Ah Hikmet Ah!; Müşteri Daima Haklıdır; Foganto’da Bir İhtilal; Bir Sosyetik Çift; Tatildeki Gibi; Çigito’yu Gösterir mi?; Üç Zamanlı Bir Öykü; Perihan Ablanın Eliştirisi)

Mor Dönem Öyküleri

(Bilgi, Ankara 2003, 21 mizahi öykü: Olay Amerika’da Geçer; Sevdim Seni Domates; Evlilik de Böyle mi?; Kötü İnsan; Telefondaki Kadın; Norveç’in Fiyortları; Kahraman Kestaneci; 50 Yaşında Ortaya Çıkan Bir Göz Hastalığı; Kadının Gözyaşları; Anımsama; Rüyamdaki Aktör; Ufo; Değişik Düşünceler; Ormandan Çıkan Kız; Bunalım; Gevezeyi Dinlemek; Bulutlar; Nesibar; Duvardaki Delik; Sörf; Kalıcı Olmak)