Menu
Öykücüler Sözlüğü • KAMİL YEŞİL

KAMİL YEŞİL

1963'te Çine / Aydın’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Çine'de; yüksek öğrenimini AtaÜ Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladı (1987). Halen Ankara’da öğretmenlik yapıyor. Derkenar dergisinin öykü editörlüğünü yürütüyor. Öykü ve yazıları İkindi Yazıları, Yönelişler, Ayane, Kayıtlar, İlim ve Sanat, Dergah, Kaşgar, Hece, Kırklar, Bilgi ve Hikmet, Tarih ve Düşünce dergilerinde yer aldı. Öykü kitapları dışında I. Cihan Harbi Sonrasında İslam Alemi (L. Stoddart, 2002), Şermin (Tevfik Fikret, 2005) yayına hazırlama, Dil ve Anlatım (Şerif Aktaş’la birlikte (2005), Türk Edebiyatı Öğretmen El Kitabı (2007) adlı mesleki kitapları bulunmaktadır. Balın Tuzu Eksik ile Türkiye Yazar Birliği 2001 Hikaye Ödülü’nü kazandı.

Öykü Kitapları:

Ankebût

(Kaknüs, İstanbul 1998, 27 öykü: Mektup, Tüpbebek; Stajyer; Şok; Nasip; Gözlerini Ver Ağlayayım; Yağmur Ol; Keskin Duruşun Fotoğrafı; Hurdahaş; Kızaran Bir Gül de Umuttur; İlgi; Kovboy; Kalegöz; Garip ve Gizli; Gassal Elinde Meyyit; İstifa; Hacet; Tutanak; Zapping; Çalınan Hikaye; Yol Anısı; Bir Gecelik Karanlık; Aynalı Çeşme; Demir Isısı; Cevap Hakkı; Desti; Ankebut)

Balın Tuzu Eksik

(Birey, İstanbul 2001, 12 öykü: Zamir; Siyah/Beyaz İplik; Paramparça Davul Sesi; Bir Gecelik Faiz; Dudağın Kızı; Kabz-ü Bast; Lanetli; Calut; Üç Günlük Bir Hikaye; Anxıety; Balın Tuzu Eksik; Özürsuyu)

Kayıp Dilin Öyküleri

(Birun, İstanbul 2003, 8 öykü: Aç Öykü; Hikaye Divanı [Münacat]; Naat; Sebeb-i Telif; İç Öykü; Menakıb’ul Arifin’in Kayıp Menkıbesi; Uç Öykü; İnşaallah)

Tamir Görmüş Aşk

(İz, İstanbul 2004, 22 öykü: Ben Bir Harf; Adaş/sızlar; Geleceğin Geçmişi; Melankoli; İnkıraz; Sebep/siz; Dumanın Suyu; Hiç; Tamir Görmüş Aşk; Hediye; İkinin İkincisi; Gece Yürüyüşü: Gece Yürüyüşü; Yek-avaz; Davet; Seçkin Olgun Market; Üçüncü Mevkii Günlüğü; Şeffaf Zarf; Kravat; Yayan Yürümek; ?; Önemli Adam; Sahradan Önce)

Özet Yaşamaklar

(Ebabil, Ankara 2007, 29 öykü: Birinci Kitap- Gelen Giden: Gelen Giden; Bel Yorgunu; Beş Çayı; Bir Ağaç, Bir Köpek, Bir Adam; Konak Türk; Lebdeğer; Mesaj Alındı; Çarık; Çanta; Yedinci Durak; Beyyine; İkinci Kitap- Grilikler: Grilikler; Ağız İçi Kadar; Kehribar Tespih; Çifte Kavrulmuş; Ten Çiçekleri; Özet Yaşam[ak]lar; İşte O Hikaye; Pastoral Senfoni; Üçüncü Kitap- Kaleydostok: Kaleydoskop; Benli Bahri; Bir Yaşlının Bayram Günlüğü; Kitap Kurdu; Dil Masalı; Sekiz Sütuna Manşet; Şathiye’m; Estağfirullah; Haydi Toplanın Bakalım Mevzu Benim Ölümüm; Ben Tek Başıma Ölmeyi Becerebilirim)