1960’ta Bursa’da doğdu. Tam adı Muharrem Kamil Doruk. İlkokulu Mustafakemalpaşa’da, Ortaokulu Bursa’da, Liseyi İstanbul’da okudu. İÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünde öğrenciyken öğrenimini yarıda bırakıp iş hayatına atıldı. Edebiyat hayatına 1985’te Yönelişler dergisinin 37. sayısında yayınlanan “İstanbul’u İstanbul’a” adlı öyküsüyle başladı. Öykü ve yazıları Diriliş, Kayıtlar, Yedi İklim, İkindi Yazıları, İslam, Kadın ve Aile, İmza, Selam ve Kaşgar dergilerinde yer aldı. Kamil Doruk, halen İstanbul’da, Yeni Şafak gazetesinde çalışıyor.
Antik Sevgililer
(Bürde, İstanbul 1988, 14 öykü: Kabuğunda mı Dönerdi Sözler / Hep Onu Bir Başka Söyle; Durup Dururken; Benimse Sesim Bile Kesilmiş Olacak; İsyana Çeyrek Kala; Altınboynuz Üstü Şişhane; Sonun Başı; Antik Sevgililer; Günler Neye Yarar; Kedidir Kedi; Def ve Ayı; Ben Kaç Kişiyim; ‘İm; Jale Desenli Kristal Kadeh; Sanatçının Ölümü)
Ağlamayın Efendim – Fetret Öyküleri
(Nehir, İstanbul 1995, 28 öykü: Akdeniz’de Vals; Kâfi; Dondurma Yesin Çocuklar Çay İçmesin; Mavi Alev; Denizin Gece Sarısı; Reis; Çağdaş Veli; Yalan; İlk Kar ile Gelen ve Giden; Ay Dede ile Arkadaşları; Kelebekler Ağlaştığında Kimdir Talihli Olan; Yedi Yalında Okul Yolunda Yeşerdin Çocuğum; Kıyamet; Son; Dokuz; Cellad; Bencileyn; Tren Fotoğrafta da Yürür; Tren Fotoğrafta da Yürü II; Dağlardan Denize Bir Yol Vardır; Ölümsüz Kentin İdamını Seyretmek; Seyristanbul; Akım; Cinayet; Genç Frenk; ..S..; Altın Temrenli Oklar; Kıraathane Meşkleri)
En son aranan öykücüler