Menu
Öykücüler Sözlüğü • KADİR TANIR

KADİR TANIR

1953’te Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. İstanbul Devlet Mimarlık Mühendislik Akademisi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi (1976) Kahramanmaraş Belediyesi’nde memur, il imar müdür muavinliği, il imar müdürlüğü, park ve bahçeler müdürlüğü, Kahramanmaraş Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde mimar ve şube müdür vekili olarak çalıştı, emekli oldu (1998). Halen serbest mimar ve müteahhit olarak çalışıyor. Edebiyat hayatına 1976’da Mavera dergisinde yayınlanan bir öyküsüyle başladı. Öykü ve yazıları Mavera, Kaşgar, Alkış ve Yedi İklim dergilerinde yer aldı. Öykü kitapları dışında Şeytan Sarmalı (2006) adlı romanı bulunmaktadır.

Öykü Kitapları:

Alagün

(Akabe, Ankara 1982, 8 öykü: Kan ve Azap; Günah; Sahtekarlar; Alagün; Haşere; Istırap Çiçekleri; At Suratlı; İlk Kar)

Güz Yağmurları

(Ukde, Kahramanmaraş 1998, 16 öykü: Giderken Uzun Emelinle; Çar 1- Teftişname Yahut Basma Yay; Çark 2- Yüksek Devir; Çark 3- Diktatör; Çark 4- Sivri Uçlar; Çark 5- Çağımızın Hükümdarı; Güz Yağmurları; Buhara’nın Yaylaları; Çürüyenler; Sağlam Kök; Boşluk Dalgaları; Bir Bayram Toplantısı; Cennetin Eşiğindeki Adem; Habil’in Açısındaki Adem; Adem ve Oğulları; Gümüş Tüy’ün Rüyası)

Savaş İmparatorluğu

(İz, İstanbul 2004, 8 öykü: Savaş İmparatorluğu: Başkanın Zor Günü; Çocukluğumu İstiyorum; Öldürme Yetkisi; Çocuk A.; Büyük Göç: Yüz Yıllık Rakip; Tanklar ve Güller; Deprem Klasiği: Ötesi; Güle Güle Vildan)