Menu
Öykücüler Sözlüğü • İBRAM ERDEM

İBRAM ERDEM

1950’de Trabzon’da doğdu. Asıl adı İbrahim Ertem. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. Gazi Eğitim enstitüsü’nü bitirip (1975) öğretmen oldu. Toprakspor’da futbol oynadı. Öyküşiir dergisini (13 sayı, 1992) çıkardı. Halen Ankara’da yaşıyor. Öykü ve yazıları Yansıma, İmece, İnsancıl, Kuzeysu ve Kıyı dergilerinde yer aldı. Öykü kitapları dışında Mor Mevsim (1994) adlı bir romanı ve çocuk kitapları bulunmaktadır.

Öykü Kitapları:

Oyunun İçi

(Yöneliş, Ankara 1978)

Sürgün Meyveye Durdu

(Oda, İstanbul 1978, 5 öykü: Daha Çok Sürgün; Sürgünün Ardındaki; Biz Varız; Davranış; Dayanışma)

Sessiz Muhalefet

(Öyküşiir, Ankara 1992, 17 öykü: İnsanlar Çiçekler Kuşlar ve Bir Meydan; Yeryüzünü Sevginin Direnci Kaplar; Ahlakî Abla ve Sessiz Nehir; Yurdumda Yağmur Olmak; Alkış bazen Kargıştır; İyi Olmanın Yolu; Yürürüm; Doğru; Çağrı; Ses; Sessizlik; Kardeşçe; Asıl Gerçek İşte; Tüm İşler Kötü Giderse; Vatandaş “V” Olsaydınız; Senin İçin Ey Halkım Ne İstiyorsam; Taşralı Bir Yazarın İstanbul Serüveni)

Yanımızdaki

(Prospero, Ankara 1994, 14 öykü: Yalnız; Mektup; Muhbir; Orospu; Pir’i-miş; Suçlu; Aciz; Telefon; Bekleme; Ödül; Şair; Yazar; Gidelim; Okurdum)

Kor ve Kül

(Prospero, Ankara 1995, 10 öykü: Sevinin Sonsuzluğundaki Renk; Sabrı Test Edilmiş Sevda; Bu Sevginin Matematiği; Sevgi Doğarsa; Yaşanamayan; İcazetli Aşk; Kor ve Kül; Sevi Ateşi; İlk Öpüş; Duyuru)

Annem

(Kristal Küre, Ankara 1998)

Düşler Yaşam Olsa

(?, 1998)

Bir Ölümsüzlüktür Sevi

(Kendi yayını, Ankara 1999)