1919’da Bandırma/Balıkesir’de doğdu. Tam adı, Hüsnü Hasan Göksel’dir. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamladı. (1937). İÜ Tıp Fakültesi’ni bitirdi (1943). 1955’ten itibaren Ankara, HÜ ve BaşÜ’lerinde öğretim üyesi olarak bulundu; Ulus gazetesinde köşe yazarlığı yaptı (1961-63). Edebiyat hayatına Yücel dergisinde çıkan bir şiiriyle başladı. Öykü, şiir ve yazıları Haftalık Rapor, Seçilmiş Hikayeler, dost dergilerinde yer aldı. Halen Cumhuriyet gazetesinde yazıyor. Öykü kitapları dışında Ayışığı Sonatı (1994) adlı roman, Bunca Yağmurların Söndüremediği (1992) adlı şiir, Barışa Özlem 81986), Bu Dağların Arkasında Başka Dağlar Var (1993) adlı deneme kitapları bulunmaktadır.
Ben Bu Menekşeleri Senin İçin Topladım
(Bilgi, Ankara 1991, 7 öykü: Süeda; O Öyle Bir Sabahtı ki; Konçerto; Kantin; Laura; Kahrolsun Amerika; Silivri’deki Ev)
Lacivert Mayolu Kız
(Bilgi, Ankara 1996, 34 öykü: Lacivert Mayolu Kız; 41 Kışı; Öp Babanın Elini; Ölenle Ölünmüyor; Yenilgi; Annelik; Bir Söyleşiden; Gaip Cennet; Ben İyilik Yapmamıştım ki; Feraha Erme; Kaldırım Serçesi; Cibali Karakolu; Göbek Adı; Broşür; Saraydan Kız Kaçırma; Üç Kişiydiler; Üçüncü Sokak; Manavcı; Şampiyonlar; West Side Story; Halle Unter Saale; Bir Aisopos –Ezop- Masalı; Acı Pirinç; Sevgi; Bir Bölü Bin İki Yüz; Ayva Sarı Nar Kırmızı Sonbahar; Mucize İlaç; Ölümsüz Gülümseme; Karakolda Ayna Var; Columbia; Toprak Kardeşi; Yıldız Yağmuru; Baş üstüne Komutanım; Silivri’nin Al Yeşil Oluyor Denizi)
Gümüş Kemerli Kız
(Bilgi, Ankara 1999, 6 öykü: Batık; Zavallı Kuarteti; yaseminli Bahçeler Bulvarı; Durgun Bir Göl Kıyısında Üç Uzun Gün; Günün en Güzel Saati; Sahibine Ulaşmayan Mektuplar)
En son aranan öykücüler