Menu
Öykücüler Sözlüğü • HALİME TOROS

HALİME TOROS

1960’ta Namrun / Mersin’de doğdu. Tam adı Halime Toros Sevil. Mersin Atatürk Lisesi’ni, HÜ Sağlık İdaresi Yüksekokulu’nu bitirdi. GÜ Sosyal Bilinler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü’nde master yaptı (1988). Zaman, Belde ve Vakit gazelerinde yazdı, tv belgesellerinde metin yazarlığı yaptı. Edebiyat hayatına, Ruh abi adıyla 1983’te Doğuş Edebiyat dergisinde yayınlanan bir öyküsüyle başladı. Öykü ve yazıları Dolunay, İkindiyazıları, Ütopya, Dergah, Yeni Dergi, Birey, Kardelen dergilerinde yer aldı. Öykü kitapları dışında Halkaların Ezgisi (1997) adlı roman, Asya’nın Kandilleri (2006) adlı gezi kitapları bulunmaktadır. Tanımsız’ıyla Türkiye Yazarlar Birliği 1990 Hikaye Ödülü’nü kazandı.

Öykü Kitapları:

Tanımsız

(Damla, İstanbul 1990, 17 öykü: Pıt Pıt; Teyzem; Betina; Farkedilmeyen; Kadın ve Ço-cuk; Goncagül’e...; İstatistik Memuru; Çöp Gözlü Koca; Sözleşme; Bendeki Kadın; Hayal Menek-şeler; Yaz Günleri Amerika; Veda; Bitiremediğim Tablo; Bir Hemşire Forması İntihar Etti; Hiç Bu Kadar; Tanımsız)

Sahurla Gelen Erkekler

(Vadi, Ankara 1994, 11 öykü: Aşka Dair Bir Hayıflanma; Dilimin Ucunda, Rüyalarımın Sonunda Bir Şey; Yol Üstünde Çingeneler; Sahurla Gelen Erkekler; Üç Sütun Dokuz Santime Ölüm İlanları; Dolmuş Penceresindeki Düzeyde; Gözlerin Sesime Değiyor; Beyaz Öykü; Öncesinde ve Sonrasında Zamanın Küstüm Çiçekleri; Tezgahın Ardında; Otobiyografik Öykü)