Menu
Öykücüler Sözlüğü • AHMET TÜRKAY

AHMET TÜRKAY

1945’te Hamzalar köyü / İslimye’ de (Bulgaristan) doğdu. İlk ve orta okulu köyünde okudu. Yambol ili Sıracalı Tarım Meslek Lisesi’nideki öğrenimini tamamlamdı. Tesviyecilik, frezecilik, tormacılık yaptı. Komünsit Bulgar yönetimince çeşitli koğuşturmalara uğradı, sınırdışı edildi (1989); ailesiyle birlikte İstanbul’a yerleşti. Bir sanayi kuruluşunun atölye ve fabrikalarında çalışarak emekli oldu (2004). Bulgaristan’da başladığı edebiyat çalışmalarını İstanbul’da sürdürdü. Öyküleri Türk Edebiyatı, Yedi İklim, Dergah, Merdiven, Yaba ve Tuna dergilerinde yer aldı.

Öykü Kitapları:

Kasvet Çiskini

(Aydın Kitabevi, İstanbul 2005, 18 öykü: İyilik Işır; İnceliğin İçyüzü; Kasvet Çiskini; Seven Gönlün Çilesi; Gece Yarısı; Öterek Ölmek; Sıcak Sıfırın Altında; Yaşakları Yaşamak; Zor Görev; Sonsuza Doğru; Asena Kayalıklarda Göründü; Gömdü Hüznünü Mezara; Dereler Denizlere Dökülür; Tavşancıklarını İyi Bak; Öptün Hüznün Elini; Hayal ve Gerçek; Kar Altında; Dağlardır Benim Yerim)

Yaralı Gönül İniltileri

(Kora, İstanbul 2006, 18 öykü: Bir Mendil, Bir Öğüt; Düşüncelerimin Görüntüleri; Aşkın Ayak Sesleri; Anıların Son Durağı; Gömüt; Hayat Böyle de Güzel; Derman Sende; Severken Sevilmemek; Öç Fırtınası; Çözümlemeyen Çözümsüzlük; Akşamcı; Karşılık; Kır Çiçeği; Kabuğun İçindeki; Yarınlarda Bugün; Depresyon; Çınarlara Çam Aşısı; Zekeriya Sofrası)