Menu
...VE 'UZUN HİKAYE' SİNEMALARDA...
Haberler • ...VE 'UZUN HİKAYE' SİNEMALARDA...

...VE 'UZUN HİKAYE' SİNEMALARDA...

Osman Sınav‘ın yaklaşık 10 yılın ardından hayata geçirdiği, Kenan İmirzalıoğlu ve Tuğçe Kazaz’ın başrollerini oynadığı, yaşanmış bir dönem hikayesinden uyarlanan “Uzun Hikaye” 12 Ekim itibariyle sinemlarda gösterime girdi.

Uzun Hikaye“, 1950′li yıllarda Bulgaryalı Ali’nin delikanlılık çağlarında Eyüp’te yazlık sinema işletmecisinin kızı Münire ile kaçmasını ve birbirlerine olan sevda öyküsünü anlatıyor.

Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden uyarlanan filmde; Ali’nin eşitlik ve adalet tutkusunun doğurduğu sonuçlar nedeniyle kasaba kasaba dolaşan bu aile; gittiği her kasabada hayatın farklı bir yüzüyle tanışıp birçok şeye direnmek zorunda kalır.

Uzun Hikaye”; 1940’lı yıllardan 1970’lerin sonuna uzanan, kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli ve coşkulu, kimi zamansa heyecanlı ve romantizm yüklü öyküsüyle sezonun beklenen filmleri arasındaki yerini şimdiden aldı.

“Uzun Hikaye”, edebiyat dünyasının çok özel ve usta isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden, son yılların öne çıkan önemli senaristlerinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırıldı.

Oldukça geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olan “Uzun Hikaye”; projeyi onurlandıran usta oyuncular Altan Erkekli, Güven Kıraç, Zafer Algöz, Cihat Tamer, Mahir Günşıray, Mustafa Alabora, Şener Kökkaya, Osman Alkaş, Cengiz Bozkurt, Mustafa Üstündağ, Sait Genay, Erkan Avcı, İsmail Hakkı Ürün, Bora Koçak, Ferdi Kurtuldu, Melih Çardak ve Ufuk Karaali ile de büyük yankı uyandıracak.

Filmde bu usta isimlere, yine son dönem Türk sineması ve televizyonlarının genç ve başarılı oyuncuları Tuğçe Kazaz, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Taner Ölmez, Batuhan Karacakaya, Elif Atakan, Buğra Bahadırlı, Başak Kasacı, Meriç Benlioğlu, Taha Yusuf Tan, Fatima Betül Cordal ve daha birçok sürpriz isim eşlik ediyor.

Osman Sınav ile Kenan İmirzalıoğlu’nun yaklaşık 10 yılın ardından hayata geçirdiği “Uzun Hikaye” filminin, Mart ayında başlayan ve toplam 8 haftada tamamlanan çekimlerinde; birbirinden değerli 65 oyuncu ile 450’ye yakın figüran rol aldı.

80 kişilik bir ekibin görev yaptığı filmin çekimleri; 5 farklı ilde, 24 farklı mekânda gerçekleştirildi. Osman Sınav’ın “İlk defa, bir filmin çekimleri bitmesin istedik” dediği yeni filmi “Uzun Hikaye”nin Kütahya, Adapazarı, Ayvalık, Altınoluk ve Bursa-Cumalıkızık’ta gerçekleşen çekimleri tamamlandı!