Menu
LATİFE TEKİN yeni
Haberler • LATİFE TEKİN yeni "VURUN KAHPEYE"de başrol oynamaktan çok memnun!

LATİFE TEKİN yeni "VURUN KAHPEYE"de başrol oynamaktan çok memnun!

Mevcut demokratik yapının üstündeki gölgelerin artmasıyla birlikte, darbecilere borçlu olanlar da borçlarını ödeme zamanının geldiğini düşünerek bir bir sahne almaya başladılar.

Bunlardan biri olan Latife Tekin de, geçen aylarda başörtü konusundaki kaba gürültüsünü, Karabük kültür etkinliklerinde "Vurun Kahpeye"de başrol oynarcasına bir çılgınlık nöbetine dönüştürerek sürdürdü.

İlk kitabını (İst., 1983), Adam'ın basmasıyla romancı olan Tekin, üne kavuşabilmesi için yıllardır CHP medyası tarafından yoğun olarak desteklenmekteydi.

Yeni "Vurun Kahpeye" rolünü üstlenmek, CHP medyasının da Tekin'in de hoşuna gitmiş olmalı ki onun Karabük'te savurduğu küfürler çarşaf çarşaf çoğaltılarak sergileniyor.

Ne diyelim, yeni Vurun Kahpeye taraflara hayırlı olsun!

Tüm bunlara rağmen, edebistan.com olarak, hangi ad, kimlik ve niyetle olursa olsun "konuşan insan"ın sesinin, sözünün kesilmesinden yana değiliz. Bulandırılmış bir zihinle, ödev bilinciyle, yetersiz eğitimiyle de olsa Tekin'in de konuşmak en doğal hakkıdır; susturulması zorbalıktır, insan haklarıyla bağdaştırılması mümkün olmayan bir eylemdir.

"Velev ki sövüyorsa bile" en azından sövenin gerçek niyetinin, zihniyet, kültür ve ahlak seviyesinin anlaşılması için sözü kesilmemelidir, susturulmamalıdır.

edebistan.com


LATİFE TEKİN KARABÜK'TEKİ KÜLTÜREL ETKİNLİKTE TAM OLARAK ŞUNLARI SÖYLEMİŞTİ:

“Ben ilk Karabük'e geldiğimde burası başka türlüydü. Şimdi görüyorum ki kadınların hepsi örtülmüş. Aşağıdan gelen ve büyük kentlerde iktidarı ele geçiren ki, sevmiyorum herifleri, iktidarı aldılar. Medya çok güç kazandı. Çünkü, her şey kontrollerinde, halkın sesi çıkmıyor. Yoksulların sesi çıkmıyor. Çıkardığın anda sopayı yiyorsun. Yoksulları katlediyorlar. Yoksullar sesini çıkaramıyor.

Ülkemiz satılmış. Bir ülkemiz var mı, yok mu belli değil. Kadınlarımız kapatılmış. Bu caddede yürüdüğüm anda gördüm. Burada kadınlara ne yapıldığını gördüm.

Aşağılık bir enerji politikası var bu Hükümetin. Ben AK Parti'nin enerji politikasını aşağılık ve halka karşı buluyorum.”

Tekin. “aşağılık” kelimesinin ardından küfürlü konuşmaması konusunda ikaz edildiğinde de şunları söylemiştir:

“Ben burada olay çıkarıyorum. Sen, beni tutuklat. İstediğime küfrederim. Ben yazarım, enerji politikasına da küfrederim. Artık görüşürüz basında. Size yazıklar olsun aşağılık herifler”