Menu
KARABATAK 16. SAYI...
Haberler • KARABATAK 16. SAYI...

KARABATAK 16. SAYI...














“Edebiyat zulme alışmaya izin vermez” başlıklı sunuşuyla çıkan Karabatak, zulme boyun eğmeyen şiirleriyle olduğu gibi “Postmodernizm: Nereye Kadar?” dosyasıyla da dikkat çekiyor. A. Ali Ural, Şafak Çelik, Naime Erkovan, Güzide Ertürk, Fatih Taşcı, Ayşe Sevim, Bünyamin Demirci, Hamdiye Hale Özcan ve Oya İşeri Gever farklı açılardan postmodernizmi mercek altına aldı.

Bu sayının röportajı, mimari alandaki başarıları kadar, sayısız öğrenci yetiştirmesiyle ve Bahariye Mevlevihanesi’ni kültür hayatımıza yeniden kazandırmasıyla tanınan Prof. Dr. M. Baha Tanman’la yapıldı. “Bize Globalizasyon Diye Yutturulan Şey Aslında Standardizasyon” diyen Tanman röportajını hazırlayan Songül Koç.

Bu sayının şairleri A. Ali Ural, Ayşe Sevim, Hüseyin Akın, Murat Batmankaya, Bülent Ata, Çayan Özvaran, Meryem Kılıç, Sümeyra Yaman, Emirhan Kömürcü, Zeynep Ural, Mustafa Uçurum, Fuat Eren, Mehmet Can Acer, Kamil Remzi Cin, Muhammed İkbal Yıldırım, Nazlı Ergin Duran, F. Nuriye Torun, Yusuf Koşal, Sevgi Yerlioğlu, Şafak Çelik, Samet Koparan, Sare Öztürk, Şeyhmus Duymuş, Ümit Özaltın ve Deniz Atay.

Öykücüleri: Bahar Paşalı, Bünyamin Demirci, Fatma Akdağ, Murat Batmankaya, Merve Büyükçapar, İlknur Demirci, Özlem Metin, Elif Öz, Hamdiye Hale Özcan ve Hanife Çakır. Deneme yazarları: Mehmet Sabri Genç, Ali Ömer Akbulut, Hasibe Çerko ve Büşra Sürgit. Poetika yazarları: “Bugün Şiir Üzerine Düşünmek Neden Gerekli” diyen şair Adnan Özer ve “Anlam ve Yorum Üzerine Rast-Gele Düşünceler” yazısının ikincisiyle devam eden ve “gerçek metin”i sorgulayan Prof. Dr. Hasan Akay.

Zeynep Ural, müzik sayfasında Jasmine Choi’un sanat yaşamına ışık tutarken kitap sayfasında Dr. Hatice Kübra Eke, Prof. Dr. Mehmet Oğuz Yenidünya’nın Hastalar İnsandır isimli son kitabını tanıtıyor. Ayrıca Prof. Dr. Hasan Akay mensur şiiriyle, Muhsin Mete gezi yazısıyla ve Sare Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Kanar, Ahmet Cora, İdris Çakmak, Naime Erkovan çeviri şiirleriyle; Hüseyin Sorgun tiyatro, Rahşan Tekşen, F. Hande Topbaş ve H. Hümeyra Şahin gezi, Hakan Bilge sinema yazısıyla; Fatih Korgan, Ertan Ayhan Sertöz ve Sedat Gever görsel sanatlarıyla bu sayıda yerlerini alıyorlar.

Print