Menu
FKM'DE LEVİNAS KOLOKYUMU...
Haberler • FKM'DE LEVİNAS KOLOKYUMU...

FKM'DE LEVİNAS KOLOKYUMU...

İSTANBUL FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE FELSEFE TARTIŞMALARI

EMMANUEL LEVINAS KOLOKYUMU

21 Mayıs Cumartesi - saat 10 :00 - 19:00 arasında

ve 22 Mayıs Pazar - saat 10:00 - 18:00 arasında

Giriş ücretsizdir. / Simültane çeviri sağlanacaktır.

İstanbul Fransız Kültür Merkezi Monokl Yayınları ile ortaklaşa olarak, düşünceleri ve eserleri ile yüzyıla damgasını vurmuş Litvanya kökenli Fransız felsefeci Emmanuel Levinas’a adanmış uluslararası bir kolokyum düzenliyor. Kolokyuma katılan seçkin uzmanlar Levinas’ın fenomenolojiyle ilişkisi ile insan ve dünyanın anlamı konusundaki yaklaşımlarını ele alacaklardır.

Bu kolokyum, Monokl Yayınları’nın Emmanuel Levinas’a adanmış özel sayısı  çerçevesinde Istanbul Fransız Kültür Merkezi desteği ile gerçekleştiriliyor.

Katılımcılar : Gérard BENSUSSAN, Danielle COHEN-LEVINAS,
Volkan ÇELEBI, Alain DAVID, Zeynep DIREK, Gilles HANUS,
Michaël LEVINAS, Aïcha Liviana MESSINA, Jean-Michel SALANSKIS, François-David SEBBAH, Ahmet SOYSAL, Rudi VISKER

Detaylı bilgi : levinaskongre.monokl.net

irtibat: [email protected] / 0534 227 73 46

Gérard Bensussan Strasbourg Marc Bloch Üniversttesi öğretim görevlisi, Paris  Husserl Arşivlerinde (ENS) araştırmacı ve Strazburg’daki Felsefeciler Parlamentosu’nun öncülerinden.

Danielle Cohen-Levinas Felsefeci, müzikolog ve şair, Paris IV Sorbonne Üniversitesi öğretim görevlisi, Paris  Husserl Arşivleri’nde (ENS) araştırmacı, çağdaş felsefe hakkında yazılmış çok sayıda yapıtı bulunuyor.

Volkan Çelebi Levinas ve meontoloji tezinin yazarı, 2006 yılında Monokl Kültür inisiyatifini başlattı.

Alain David Dijon’da felsefe profesörü ve Collège International’da program direktörü, Racisme et antisémitisme - Essai de philosophie sur l'envers des concepts kitabının yazarı.

Zeynep Direk Galatasaray Üniversitesi’nde öğretim görevlisi, birçok eserin yayımcısı ve çok sayıda makalenin yazarı.

Gilles Hanus Tarih, metin ve imge göstergebilimi doktoru, Cahiers d’Études Lévinassiennes yayınının yöneticisi.

Michaël Levinas Felsefeci Emmanuel Levinas’ın oğlu, uluslararası konser piyanisti, 1992 yılından beri Paris Konservatuarı’nde analiz dersi veriyor.

Aïcha Liviana Messina Diego Portales (Şili) Üniversitesi öğretim görevlisi, Levinas hakkında çok sayıda makale ve araştırmanın yazarı.

Jean-Michel Salanskis Paris X Nanterre Üniversitesi öğretim görevlisi, Collège International’de Felsefe direktörü, 2006 yılında Levinas vivant  kitabını yazdı.

François-David Sebbah Techonologie de Compiègne Üniversitesi’nde doçent, Levinas uzmanı ve Lévinas et le contemporain eserinin yazarı.

Ahmet Soysal Felsefeci, çok sayıda eserin yazarı, Fransa’da birçok felsefe kolokyumlarına katıldı ve Alter, Critique, Thauma vs dergilerinde makaleler yazdı.

Rudi Visker K.U. Leuven Felsefe Enstitüsü’nde (Belçika) çağdaş felsefe profesörü, The Inhuman Condition. Looking for Difference after Levinas and Heidegger eserinin yazarı.