Menu
4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali, 2 Haziran’da Başlıyor
Haberler • 4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali, 2 Haziran’da Başlıyor

4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali, 2 Haziran’da Başlıyor


Zeytinburnu Belediyesi’nin düzenlediği “4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali” 2-4 Haziran’da edebiyatımızın ve Türk dünyasının kıymetli yazarlarını “Hikâyeni Hatırla” başlığı ile ağırlayacak. Önceki yıllarda “Uluslararası Öykü Festivali” adıyla 3 kez düzenlenen etkinlikler, bu yıl “Türk Dünyası Öykü Festivali” temasıyla okurla buluşacak.


Azerbaycan’ın odak ülke olarak yer aldığı etkinliklere, Azerbaycan edebiyatının en önemli kalemlerinden Anar Rızayev de katkıda bulunuyor. Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Türk dünyasının farklı bölgelerinden gelecek öykücü ve çevirmenler ile metinler üzerinden kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi ve anlatılardaki akrabalıkların altının çizilmesi hedefleniyor. Öykü türünün edebiyatımızdaki önemli temsilcilerinden Necip Tosun ve Abdullah Harmancı’nın da yer aldığı toplam 39 katılımcı ile gerçekleşecek oturumlara, Zeytinburnu Kültür Sanat, Zeytinburnu Kitapçısı ve Nağmedâr ev sahipliği yapıyor.


Festival hakkında konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy “4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali ile hem edebiyatın güncel meselelerinin konuşulmasını hem de birbirimize ‘yeni keşfettiğimiz’ hikâyeleri anlatalım istedik. ‘Türk Dünyası Edebiyatında Ne Oluyor?’ sorusuna da cevap bulacağımız festivalimizin odak ülkesi, Azerbaycan. ‘Hikâyeni Hatırla’ sloganıyla hazırlanan etkinliklerimizde, umarım yeni hikâyelerle buluşmanıza vesile oluruz.” dedi.


Azerin konseri ve Fatemeh Saba Jafari'nin Mehmet Lütfi Şen'in küratörlüğünde düzenlenen minyatür sergisi ile açılacak “4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali”, edebiyatımızda öyküyü, Türk dünyasında ve dünya edebiyatında öykü türünün gelişimini ve bugününü inceleyecek başlıklara ek olarak mitler, fantastik edebiyat, kahramanlar, süreli yayınlar ve Türk lehçeleri arasında çeviri gibi farklı konuları da işleyecek.


2-4 Haziran 2022’de Zeytinburnu’nda gerçekleşecek “4. Zeytinburnu Türk Dünyası Öykü Festivali” hakkında detaylı bilgiye zeytinburnukultursanat.com adresinden ulaşabilir, sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilecek canlı yayınlar ile etkinlikleri takip edebilirsiniz.