Menu
27. İSTANBUL KİTAP FUARI'NA DOĞRU...
Haberler • 27. İSTANBUL KİTAP FUARI'NA DOĞRU...

27. İSTANBUL KİTAP FUARI'NA DOĞRU...



Bu yılki teması 1968 - 40 yıl önce, 40 yıl sonra olan 27. İstanbul Kitap Fuarı’na, 68 Hareketi’nin önemli aktivistlerinden Pakistanlı yazar ve tarihçi Tarık Ali konuk olacak.



Konuya ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Beylikdüzü’nde 1-9 Kasım arasında düzenlenecek fuara, yaklaşık 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılması bekleniyor.
27. İstanbul Kitap Fuarı’nda, panel, söyleşi, şiir dinletisi ve çocuk etkinlikleri gibi 250 kültür etkinliğinin yanı sıra onur yazarı Füruzan’ın yaşamı ve çalışmalarından kesitlerden oluşan bir fotoğraf sergisi de yer alacak. 
Fuar kapsamındaki etkinlikler kapsamında 2 Kasım Pazar günü Tarihçi Tarık Ali, ‘’Avrupa’da 68 Hareketi’’ konulu bir bildiri sunacak. Amerikalı gazeteci yazar Mark Kurlansky ise, 1 Kasım Cumartesi günü ‘’68 Hareketi Dünyayı Sarsan Yıl’’ panelinde okurlarıyla buluşacak.


Fuarın diğer konukları ise Filistinli şairler Moaen Shalabia, Naim Aradiy, Agi Mishol, Hava Pimhas Cohen, Mageed Asakly; S. Fischer Vakfı’nın konuğu olarak Almanya’dan Thomas Brüssig, Thomas Glavinic ve Avusturya’dan Dimitre Dinev, Romanya’dan Nicolae Breban, Aura Christi ve İngiltere’den çocuk kitapları yazarı Ian Beck.