Edebiyat Sokağı Dergisi, yayın hayatına başladı.
‘’Başlayabiliyorsan yol hazırlığın var demektir.
Her başlangıçta bir yenilik aranır. Bu bir umuttur aslında. Tekrarlanan seslerin sabitlendiği bu ortamda, yenilikçi şiir anlayışının koordinatlarını sunmak, çok da kolay değil. Şiir, mananın özüne yapılan yolcuktur, arayıştır ki bu dalgalanışların izi güçlendirir şairi…
Edebiyat Sokağında: Varlık evinde diriliş - salt bir manayı öne çıkartmakla olacaktır-
Sanatçı
Düşünce ufkunun genişlediği, hakikat ağının örüldüğü yerdir, dergiler. Burada bulur, sanatçı sağlam duruşunu. Ve ustaların izinde pekişir şairin ve yazarın sesi’’ diyor, Edebiyat Sokağı…
Ve Ankara'dan selamlıyor okurlarını. Yıl:1- sayı: 1
Temennimiz uzun soluklu bir dergi olması.
İmtiyaz sahibi Mustafa Çevik’in, genel yayın yönetmenliğini, Ümit Zeynep Kayabaş’ın yaptığı ‘Edebiyat Sokağı Dergisi’ şiirde titiz bir çizgi sergiliyor.
Dergi; Ömer Erdem’in “Dedim ki” şiiri ve Vural Kaya’nın “Aşkın Adı Gibi” şiiri ile açılıyor. Kapakta ayrıca Fatma Yılmaz Şahin’e ait bir çizim de yer alıyor.
Şenol Korkut, Ali Sali, Burak Köse, Mustafa Uçurum, İbrahim Gökburun, Mihrimah Nefise Durdağ, Mustafa Çevik ve Ümit Zeynep Kayabaş derginin ilk sayısının şairleri.
Mustafa Uçurum’un, Arif Ay ile gerçekleştirdiği söyleşide; Arif Ay’ın şiire ve insana dair samimi ve içten bir sohbet var.
Derginin diğer bir söyleşisi; Yeliz Bozkurt Üstündağ’ın yönetmen Mete Gümürhan ile.
Ümit Zeynep Kayabaş’ın, Paris Notları -1- yazısında; Paris’te şiirin açılımı ve sanatçı ruhta, kent dokusu vurgulanıyor.
İsmet Emre “Masaldan Orji'ye Edebiyatın Yara Hali”, Ali Ömer Akbulut “Şiir Hiç'tir Hiçbir Şeydir”, Ali Bal “İkinci Yeni'nin Dervişi İlhan Berk”, Erkan Kara “İnsanlığın Ölümü”, Ali Sali Ahmet Haşim'den Bodleriyen bir Anadolu Tasviri! ya da “Yoğurt bile pislik mahsulünden başka bir şey değil”, Aziz Kağan Güneş “Aşk ile Var Olmak”, Meryem Dalğıç “Renkler Ülkesi Fas”, RecepGarip “Edebiyat Sokağı”, Mustafa Çevik “Kierkegaard Sözlüğü” ile yer alıyor.
Recep Şükrü Göngör “Güneş Devleti” adlı öyküyle Edebiyat Sokağı'nın birinci sayısının öykücüsü.
Aramızdan ani ayrılışıilehepimiziyasaboğan, gazeteciAkif Emre’den seçkiler, Hatice Ebrar Akbulut.
Basından isimler ile birer cümle köşesi : (Muammer Erkul, Ömer Lekesiz, Şeref Oğuz, Murat Başaran, Osman Altınışık, Cem Sancar, Ramazan Güntay, Tuncay Yürekli )
Gazeteci- yazar Serdar Arseven de, “BeniAhmet’e Götür Edebiyat Sokağı” sesleniş.
[email protected]