Menu
'YERYÜZÜNE DAĞILAN'... ALİ EMRE'DEN... YENİ ŞİİR KİTABI...
Haberler • 'YERYÜZÜNE DAĞILAN'... ALİ EMRE'DEN... YENİ ŞİİR KİTABI...

'YERYÜZÜNE DAĞILAN'... ALİ EMRE'DEN... YENİ ŞİİR KİTABI...

Ali Emre’nin yeni şiir kitabı “Yeryüzüne Dağılan” çıktı.

Okur Kitaplığı’nca yayımlanan kitap, şairin dördüncü şiir kitabı. Daha önce “Kıyamet Mevsimleri”, “Milyon Sesli Mızıka” ve “Onarılmış Yas Bitiği” adlı şiir kitapları bulunan şair, hâlen çeşitli dergilerde ve sitelerde şiirlerini, yazılarını yayımlamaya devam ediyor.

88 sayfadan oluşan bu yeni kitap; “Aralık Kapılar”, “İyilik Yorar” ve “Bin Yıldır Üşüyen Evde” adlarını taşıyan üç bölüme ayrılmış. Kitapta toplam yirmi altı şiir yer alıyor.

Adıyla uyumlu bir içeriğe sahip olan kitapta, zaman zaman kişisel duygu ve açıklamalarına yer verilse de acının, öfkenin, direnişin ve umudun sesiyle örtüşen şiirler daha fazla öne çıkıyor.

Yaşadığımız ülkedeki çeşitli insanlık hâllerinin, acı ve hüzün tablolarının yanı sıra Ortadoğu coğrafyasındaki gelişmelerin, direnişlerin, farklı insan seslerinin ve yüzlerinin de bu şiirlere doğal bir zemin oluşturduğu görülüyor.

Tarih güncel olanla buluşarak; kara bir lirizm, epik bir sesin içinde büyüyerek yeryüzünün çeşitli bölgelerine ışıklar ve çığlıklar düşürüyor. Ağaçları ve kuşları bile maviye boyayan kapak tasarımı da şairin özgürleşme çağrısı ve savaşımıyla bütünleşmiş görünüyor.