Menu
ÖDÜL SKANDALLARI BİTMEZ BU MEMLEKETTE...
Haberler • ÖDÜL SKANDALLARI BİTMEZ BU MEMLEKETTE...

ÖDÜL SKANDALLARI BİTMEZ BU MEMLEKETTE...


2006 yılında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Reha Mağden'in anısını yaşatmak için düzenlenen Reha Mağden Öykü Yarışması'na “Saçları Deli Çoruh” isimli dosyayla katılan ve birinci olan Kevser Ruhi, ödülü reddetti.

Gazeteci-yazar Doğan Hızlan'ın başkanlığını yaptığı jüride yer aldığı açıklanan isimler şunlardı: Latife Tekin, Güldal Kızıldemir, Ayfer Tunç, Cemil Kavukçu ve Birgün gazetesi yayın danışmanı Ahmet Tulgar. Jüri başkanı olarak açıklanan Doğan Hızlan dahil jüri üyelerinin hiç birine öykü dosyalarının gönderilmediği ortaya çıktı. Birgün gazetesinin düzenlediği öykü yarışmasında açıklama yapması beklenen isim, gazetenin yayın danışmanı Ahmet Tulgar'dan şu ana kadar bir açıklama gelmedi. Gözler, gazeteye uğramadığı söylenen ve telefonlara da yanıt vermeyen Tulgar'da. Tulgar açıklama yapmadan, jüri üyelerine öykü dosyaları gönderilmeden seçimin nasıl yapıldığı sır olarak kalmaya devam edecek.

Jüri üyeleri gibi sonuca tepkili olan Kevser Ruhi de, Birgün gazetesinden kendisine bir açıklama gelmesini bekledi. 28 Mayıs'ta Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin telefonuyla "Saçları Deli Çoruh"la ikinci bir ödülü, Orhan Kemal Öykü Ödülü'nü kazandığını öğrendi. Kevser, Birgün gazetesinden Reha Mağden Öykü Yarışması'na dair beklediği açıklama gelmeyince, 2 Haziran'da ödülü reddettiğini kamuoyuna ve yazar örgütlerine duyurdu.

(YASEMİN ARPA’NIN HABERİ, ntvmsnbc, 04.06.2009)