Menu
İTİBAR DERGİ, ŞUBAT 2106
Haberler • İTİBAR DERGİ, ŞUBAT 2106

İTİBAR DERGİ, ŞUBAT 2106

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından yılın dergisi seçilen İtibar, 53. sayısı olan Şubat sayısında hocaların hocası Prof. Dr. Orhan Okay ile yapılmış bir söyleşiye yer veriyor.

İbrahim Tenekeci’nin yönetiminde İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, Süleyman Çobanoğlu’nun “Kurtbakışı” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Rıdvan Tulum’un “Saklıdağ”, Mehmet Narlı’nın “Müncer” ve Seyyid Ensar’ın “Yolda Olmak” başlıklı şiirleriyle devam ediyor.Bu sayının diğer şairleri ise, Liya Zerya, Ahmed Ölmez, Suavi Kemal Yazgıç,Leyla İpekçi,Emel Özkan, Ömer Fatih Andı,Enes Kılıç, Tuba Kaplan, Mehmet Hatipoğlu, Mert Tutucu, Ömer Faruk Yasin, Rıfat Eroğlu, Hatice Çay, Zeynep Tuğçe Karadağ, Abdullah İlhan ve Said Yavuz. Ayrıca derginin arka kapağını Ebubekir Kurban’ın bir yazısı süslüyor: Dost

İtibar, Şubat sayısının öykü sayfaları da son derece zengin. Cemal Şakar’ın “Kader Anı”, Necip Tosun’un “Bahar ve Kelebekler”, İrem Ertuğrul’un “Bu Öyküde Sanal Reklam Uygulanmaktadır”, Emine Batar’ın “Çelişki”, Doğukan İşler’in “Hayrola”, Betül Nurata’nın “Stend”, Nurdan Garpaslan’ın “Kafes”ve Selma Türköze’ün “Dağlar Delisi” öyküleri bulunuyor. Ayrıca bu sayıda İranlı öykücü Feriba Vefi’nin“Hayatla Birlikte” öyküsünü okuyacaksanız. Farsça'dan tercüme eden Zeynep Ekşi Özel.

ziibarOrhan Okay Söyleşisi

İtibar’ın Şubat sayısında hocaların hocası Prof. Dr. Orhan Okay ile Ahmet Edip Başaran konuşmuş. Okay, “Büyük şehirlerin ruhu yok eden günlük hayatından yaralanmadan çıkmak herkesin karı değildir” diyor. 2016, UNESCO tarafından ‘Hoca Ahmed Yesevi Yılı’ olarak ilan edilmişken, Hoca Ahmed Yesevi üzerine İbrahim Kalın’ın “Hüküm ve Hikmet” başlıklı yazısı derginin en dikkat çeken metinlerinden birisi. M. Fatih Andı ise Peygamberi Şiirle Sevmek üst başlıklı seri yazılarına devam ediyor: Hazret-i Peygamber’den İstimdad. Ahmet Murat, “Klasik Şiirde ÇiftAnlamlılık” üzerine yazısı ile dergide yer alıyor.N.Ahmet Özalp halk hikâyelerinden güzel bir örnek sunuyor: Hüsrev Şah ile Gülruh Banu’dan. Ercan Yıldırım “Gözetleyen Toplum“ adlı çalışmasıyla yazılarına devam ediyor. Kemal Sayar “Sıkılmış Candan Ümit Kesilmez”, Savaş Ş. Barkçin “Kendi Ağzınla Konuş”, Ali Görkem Userin “Fıtrata Sımsıkı Tutunmak” başlıklı yazıları ile fikriyat sayfalarına katkı veriyorlar. Hüsrev Hatemi, Tarık Tufan, Güven Adıgüzel, Ahmed Fatih Andı, Yasemin Karahüseyin, Mustafa Çiftci, Mustafa Ruhi Şirin, Raşit Ulaş, Ercan Yılmaz ve Sezai Çoşkun yazılarıyla İtibar’ın Şubat sayısına katılan diğer isimler.

www.itibardergi.com

[email protected]

(0212) 544 24 61