Menu
ismail bingöl'ün ilk şiir kitabı
Haberler • ismail bingöl'ün ilk şiir kitabı "ay düşleri" ç ı k t ı

ismail bingöl'ün ilk şiir kitabı "ay düşleri" ç ı k t ı



Yirmi beş yıla yaklaşan bir zaman diliminde, yazının yanı sıra, değişik dergilerde şiirleri yayımlanan şair ve yazar İsmail Bingöl, uzun bir aradan sonra, şiirlerinin bir bölümünü, "Ay Düşleri" adlı kitabında topladı.

Erzurum doğumlu olan ve halen TRT Erzurum Radyosunda program yapımcısı olarak görev yapan şairin, Ares Yayınları tarafından basılan kitabındaki şiirler, yıllar içerisinde Kırağı, Akademi, Kalem ve Onur, Düşünce ve Sanatta Adım, Çizgi, Ay Vakti, Türk Edebiyatı, Dergâh, Lika, Sühan, Mortaka, Beyazdoğu,Tarih Yolunda Erzurum, Erzurum Sevdası, Bizim Külliye, Az Edebiyat, Buruciye gibi değişik dergilerde; edebistan, dergibi, turkedebiyatı, turkuler, sanatalemi, ögretmenlersitesi, şiraze gibi edebiyat ve kültür sitelerinde yayımlandı. "Ay Düşleri"; yayına hazır başka eserleri de olan şairin, daha önce, yaşadığı şehirle ilgili yazdığı portre ve denemelerini bir araya getirdiği "Türkülerde Yaşayan Şehir Erzurum" adlı kitabının ardından yayımladığı ikinci kitabı. Kendisinin seçtiği şiirlerden oluşan kitabın girişinde yazdığı birkaç cümle, bir anlamda şairin, şiirle uğraşmasının sebebini de açıklıyor:

"İnsanların hemen her şeyi karşılık bekleyerek yaptığı çağımızda; elle tutulur karşılığı olmayan böyle bir uğraşa gönül vermek, maddî ve manevî birikimini, kelimelerin dostluğunu elde etmeğe hasretmek zordur.Şiir bu zorluğu göğüslemek isteyenlere ram olur ve şiire vurgun yürekler, daha bir şefkatle yaklaşırlar insanlara... Çünkü onlar acının ne olduğunu daha iyi bilir, sevgiyi daha derinden hissederler. Mısraların yumuşattığı bir yürek taşımaktadır bedenleri...  Şiir belki de bunun için vardır ve bunların yaşaması için ayakta kalmalıdır. Şiir belki de bunun için vardır ve bunların yaşaması için ayakta kalmalıdır."

edebistan.com ekibi olarak İsmail Bingöl'ü kutluyor, kitabının hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.