Menu
ikindi yağmuru'nda '2000 kuşağı' tartışması
Haberler • ikindi yağmuru'nda '2000 kuşağı' tartışması

ikindi yağmuru'nda '2000 kuşağı' tartışması



Edebiyat dergiciliğindeki görece daralmalar olsa da, İkindi Yağmuru dergisi 20-21.sayısıyla okurlarına ulaşabilecek irade ve kararlılığını göstermeye devam ediyor. İki sayı birlikte yayınlanan dergi 80 sayfalık hacmiyle birçok imzaya yer vermiş. Dergide ilk kez yer alan bu imzalar arasında İbrahim Tenekeci, Hüseyin Akın, Mustafa Akar, Furkan Çalışkan, Kerime Cesur, İbrahim Gökburun, Halil İbrahim Polat, İsa Karaaslan, Kerim Akbulut ve Mustafa Kılıç yer alıyor.

Dergide birçok şaire yer verilmiş olması ise önemli bir ayrıntı olarak dikkat çekici. Son zamanlardaki ‘Türk Şiiri tükendi’ sözlerinin anlamsızlığını ortaya koyan genç ve dinamik bir şair kuşağına sahip Türk Şiiri. Şimdiden güçlü bir şiirin işaretlerini veriyor bu kuşak. Türk Şiirinin geldiği noktayı Derginin bu sayısında Ünsal Ünlü’nün ‘Türk Şiirinde İkibin Kuşağına Doğru -1’ başlıklı yazısı Türk Şiirindeki bu dinamizme dikkat çekiyor. Yine şiir üzerine Cafer Keklikçi’nin “Şiir Yazma Usulleri - Modern şiir” konulu çalışmasının ilk bölümü yer alıyor. Mustafa Celep’in ‘Şiir Uğraşısının Mahiyetine ilişkin Düşünceler’ yazısı da poetik yazıların dergideki ağırlığı bakımından dikkat çekiyor.

Hüseyin Akın, ve “Geride kalanlar için türkü” başlıklı şiiri ve “İlk Türk pozitivist ve naturalisti: Beşir Fuat“ başlıklı yazısı dikkat çekiyor. Ayrıca, Mustafa Kılıç Sait Faik üzerine yazısıyla yer alıyor.

Derginin kapağındaki ‘kitap’ vurgusuna istinaden Betül Kömbe Elif Şafak’ın “Aşk” isimli romanı, Kâmil Büyüker “Yaşar Tunagür” kitabı, Mehmet Eliusta “Puslu Ada”, Çetin Şahin ise Jose Saramago’nun “Körlük” kitabı üzerine yazıları yer alıyor.

Yine Ünsal Ünlü’nün “Adem’in Öyküsü, İnsanlık Yaşadıkça, Hep Yeniden Yazılacaktır” diyen Ümit Aktaş’la ‘Adem’ romanı bağlamında düşünce serüveni üzerine  yaptığı derinlikli söyleşi dikkat çekiyor.

İkindi Yağmuru Dergisi ( Zen Kitabevi)

Sultantepe  Mahallesi Şeyh Camii Sokak 38 /A Üsküdar / İstanbul

e-mail: [email protected]

Tel: (216) 553 33 73

İki Ayda Bir Yayınlanır.

Fiyatı: İki sayı birlikte 6.00 Türk Lirası

Genel Dağıtım: Kültür Dergi Dağıtım

Türkiye'de Tüm NT Mağazaları ve Seçkin Kitapçılarda…