Menu
DURAN ÇETİN'İN SON KİTABI:
Haberler • DURAN ÇETİN'İN SON KİTABI: "TOPRAK GÖNÜLLER" ÇIKTI

DURAN ÇETİN'İN SON KİTABI: "TOPRAK GÖNÜLLER" ÇIKTI

Sitemizin yazarlarından öykücü, romancı Duran Çetin'in, dördüncü romanı "Toprak Gönüllüler" Beka yayınlarından çıktı.

2000 yılında yayınlanan "Bir Kucak Sevgi" ve "Güller Solmasın" isimli öykü kitaplarıyla yola çıkan yazar son olarak da İstanbul Beka Yayınlarından dokuzuncu kitabı olan romanı "Toprak Gönüllüler" ismiyle çıktı. Her kesimden insanımızın dertlerini, kültür ve yaşam biçimlerini işleyerek, okuyucuyla bütünleştirme düşüncesiyle öykü ve romanlarını yazmaya ve yayımlamaya devam eden yazar Duran Çetin hayatı her yönüyle yansıttığı eserlerinde, Anadolu'nun sıcacık sesi olma yolundaki çabalarını sürdürüyor.

ÇETİN, DURAN, 1964’te Apasaraycık köyü/Çumra/Konya'da doğdu.
İlkokulu Apasaraycık köyünde, orta ve liseyi Çumra'da okudu (1981). SelÜ İlahiyat Fakültesi’ni bitirdi (1986).
Sarıcakaya/Eskişehir, Turhal ve Kulu’da öğretmenlik yaptı. Öğretmenlik mesleğini halen Çumra’da sürdürmektedir.
Edebiyat hayatına Bir Kucak Sevgi adlı kitabında topladığı öykülerle başladı. Öyküleri, edebistan, dergibi ve kırkikindi adlı internet sitelerinde yer aldı.
Öykü kitapları dışında, Bir Adım Ötesi (2002), Yolun Sonu (2004), Portakal Kızım (2005), Toprak Gönüller adlı romanları bulunmaktadır.

Öykü Kitapları:
Bir Kucak Sevgi (Enes Kitap Sarayı, Konya 2000, 5 öykü: Gelin Gözü; Hayat Devam ediyor; Nazmiye teyze Öyle Diyoo!; Bir Kaza; Ütme)
Güller Solmasın (Kitap Dünyası, Konya 2000, 7 öykü: O Bir Anne; Güller Solmasın; Sonradan Görme; Hayata Dönüş; Boyacı; Unutulmaz Bir Gün; Bir Dost)
Kırmızı Kardelenler (Beka, İstanbul 2003, 17 öykü: Karakol Çağrısı; On Üç Yıl; Küp İçinde Küp; Kırmızı Kardelenler; Sorgulama; Ekipler Amiri Ahmet; Bir Garip Yolcu; Otel Odası; İftar; Honça, İhtiyaç Anında Kırınız; Dağdaki Kulübe; Bisiklet Sevdası; Yağ Desen Yağ Değil, Bal Desen Bal Değil; Maç; Cami Ağası; Vuslat)
Sana Bir Müjdem Var (Beka, İstanbul 2006, 15 öykü: Sel; Çerçi; Bekçi Murtaza; Dikkat; Sana Bir Müjdem Var; Su; Umutların Bittiği Yer; Semer; Dişsiz Anahtar; Yasadığı Gibi Öldü; Maçı Kaçırmayalım; İcra; Acemi Efe; Çığlık; Günes Tutulması)
Gözlerdeki Mutluluk (Beka, İstanbul 2007, 13 öykü: Ocak; Sıcak Çorba; Ah O İmza; Lastikli Minare; Evden Çık; Balıkçı; Son; Susuz Musluk; Tartalım Abi; Soygun; Ay Tutulması; Soğuk Bir Gün; Gözlerdeki Mutluluk)