Menu
ÇİZGİNİN USTASI HASAN AYCIN İTİBAR'DA...
Haberler • ÇİZGİNİN USTASI HASAN AYCIN İTİBAR'DA...

ÇİZGİNİN USTASI HASAN AYCIN İTİBAR'DA...

HER AY USTA BİR EDEBİYATÇIYI GÜNDEMİNE ALAN AYLIK EDEBİYAT VE FİKRİYAT DERGİSİ İTİBAR'IN, HAZİRAN 2012, 9. SAYISINDA ÇİZGİNİN USTASI HASAN AYCIN VAR.


İtibar’ın “Emeğe ve Ekmeğe Hürmet” başlığını taşıyan Haziran sayısının sunuşu derginin yüze yakın kişinin emek verdiği bağımsız bir dergi olduğu ifade edildikten sonra “Emeğe ve ekmeğe hürmet etmek, birinci vazifemizdir.” deniliyor.

Hasan Aycın söyleşisinin duyurulduğu kapakta bu sayıda ürünü yer alan isimlerden zengin bir seçme mevcut. Bu isimler; Turan Karataş’tan Emre Bağce’ye, Ahmet Murat’tan Cihan Aktaş’a, Güven Adıgüzel’den Bülent Parlak’a, İsmail Kılıçarslan’dan Fatma Barbarosoğlu’na, Güray Süngü’den Rasim Özdenören’e, Osman Konuk’tan Selahattin Yusuf’a kadar zengin bir kadroyu vurguluyor. Hasan Aycın’la yapılan “Çizgimin Kimliği İsmet Özel’le Karşılaşmamdan Sonra Oluşmaya Başladı” başlıklı söyleşi, Aycın’ın çizgi ve yazı serüveninden güncel meselelere kadar birçok mevzuya uzanıyor. Aycın, Filistin meselesiyle ilgili bir soruya verdiği cevapta “Mavi Marmara bir milattır. Ümmetin dertleriyle hemhal olma meselesiyse ümmet bilinciyle doğru orantılıdır.” diyor.

Seksen sayfa olarak yayınlanan İtibar’ın Haziran sayısı zengin şiir, hikâye ve deneme bölümleri ile dikkat çekiyor. Dördü tercüme yirmi üç şiirin bulunduğu dergide şiiri yer alan isimler şöyle: Hüseyin Akın, Ali Emre, İsmail Kılıçarslan, Mustafa Köneçoğlu, Mustafa Ruhi Şirin, Serkan Ozan Özağaç, Ali Sali, Bülent Parlak, Mehmet Tepe, Murat Saldıray, Halil İbrahim Polat, Nurettin Durman, Said Yavuz, Bülent Ata, Güven Adıgüzel, Emel Özkan, M. Serkan Aydın, Fatih M. Atasever ve Ahmet Murat. İtibar’ın Haziran sayısının hikâye sayfalarında Rasim Özdenören’in “Deniz Feneri”, Fatma Barbarasoğlu’nun “Dengeli Beslenme”, Güray Süngü’nün “Tavanarasında”, Müzeyyen Çelik’in “Omzumda Biri” ve İsmail Özen’in “Arap Muharrem” adlı hikâyeleri yer alıyor.

Haziran sayısı inceleme ve deneme yazıları açısından da zengin bir sayı. Hüsrev Hatemi “Yigidan-i Digital Hakkında”, Berat Demirci “Yâr Yatışı Nicedir”, Mustafa Ruhi Şirin “Cahit Zarifoğlu İçin”, İbrahim Paşalı “Sacit Onan’dan Alıp Veremediğim”, William Faulkner “Nobel Ödül Töreni Konuşması”, Ahmet Edip Başaran “Hasan Aycın”, Turan Karataş “Hocam M. Orhan Okay”, Cihan Aktaş “Kim Bilecek Onun Hikâyesini?”, Lütfi Bergen “Ebu Zer ve Kapitalizm”, Serdar Arslan “Büyük Bütüne Uzanmak”, Suavi Kemal Yazgıç “Sınıra Yakın Bir Roman”, İbrahim Tenekeci “Geldik Sayılır”, Murat Erol “Sadık Ol”, Emre Bağce “Yaşasın Ölüm” yazılarıyla ve Osman Konuk “Küllük” bölümüyle Haziran sayısında yer alıyor. Yazılar arasında Cihan Aktaş’ın ciddi bir emek mahsülü olan kapsayıcı Mustafa Kutlu incelemesi ve Berat Demirci’nin yastık kültürü üstünden bir insanlık manzarası resmettiği yazıları öne çıkıyor. Haziran İtibar'ının mühim yazılarından biri de Mustafa Ruhi Şirin'in 2006-2010 arasında tuttuğu Cahit Zarifoğlu günlükleri. Yaşadığı dönemde Zarifoğlu ile özel bir dostluk kuran Şirin, şairin vefatından sonra onunla ilgili tüm gayretlerin de merkezinde yer alan bir isimdi. Şirin'in Zarifoğlu'na dair kıymetli notları dikkatle okunmayı hak ediyor.

www.itibardergi.com [email protected] tel: (0212) 544 24 61