Menu
temrin
Haberler • temrin

temrin



temrin, eylül 2009

17. sayısıyla okurlarına seslenen aylık düşünce ve edebiyat dergisi Temrin, bu sayısında da farklı edebi türlerde doyurucu yazılara yer veriyor.

Yeni kalemlere okul görevi gören derginin bu sayısında da birçok yeni kalem yer alıyor. Yazıları beğeniyle okunan yeni kalemlerden bazıları dergide ikinci yılını doldurmak üzere… Her sayıda yeni yeni isimlerle okurun karşısında çıkan dergi, sürekli zinde bir tavır sergiliyor. Dergi yeni kalemlerin yazılarını yayımlamadan önce onlara yol haritası çiziyor ve yazı disiplini kazandırıyor. Birinci yıl dönümünde farklı bir tasarımla okurun karşısında çıkan dergi, o zamandan beri şiire daha fazla yer açmaya başladı. Makale, deneme, gezi, öykü, şiir, eleştiri ve tiyatro gibi farklı edebi türlerde okura zengin ve kaliteli malzeme sunan dergi, genç yaşına rağmen olgun ve dolgun tavrını sürdürüyor.

Eylül sayısında dergi on bir şiirle okurun karşısına çıkıyor. Yazarlık okuluna müfredat ve yazı disiplini kazandıran kişi olarak tanınan şair Şeref Yılmaz/Düş isimli yeni bir şiirini okurlarıyla paylaşıyor. Ömer Mirza/Sitem, Fatih Yüksel/Bir Hatırlamadan, Fahrettin İlker/Anne, Murat Saldıray/Evreni Saran Bu Ateş Böcekleri, Tevfik Hatipoğlu/Soğuk Metal isimli şiirleriyle kez bu sayıda görücüye çıkıyor. Bu sayının diğer şairleri Temrin’de uzun süredir yazan isimler… Leyla N. Karaca/Ölmenin Doğmaktan Bir Eksiği, Metin Tonbul/Ayin Sesleri İçin Epigraf, İbrahim Türkhan/Aile Şarkısı, Selma Ayerdem/Olmasa Gerek, Ersin Karaca/Hülasa isimli şiirlerini bu sayıda da okurla paylaştılar.  Ali Erol/Milletim Azerbaycan Türküdür (Vahapzade), Erol Afşin/Tarih Edebiyata İhtiyaç Duyar mı, Uğur Uzunok/Ah Muhsin Ünlü Şiiri ve Şiirindeki İkinci Yeni, Ersin Teres/En Eski Türk Şiiri isimli makaleleriyle bu sayıya katkıda bulundular. Serdar Özgün/Akvaryum, Hümeyra Kablan/Çizgi, İdris Kılıçaslan/Zaman Ne Zaman Geçer/ Hüseyin V. Kaya/İsmail’in Gözleri isimli öyküleriyle ilk kez okurun karşısında çıktılar. Öyküde Kadriye Yapıcı ve Mihman Dinçadam Temrin okurun daha önceden tanıdığı isimler… Mehmet Akdağ/Ah Şiiri Bir de Yazılan Şeylerden İbaret Saymasak, Nihan Işıker/Bir Elbise Sarı ve Sıcak isimli denemeleriyle ilk kez görücüye çıktılar. Temrin okurlarının daha önceden tanıdığı Şeniz Bayır/And Olsun Kaleme isimli denemesiyle bu sayıya katkıda bulundu. Eleştiride İlhan Mete Koç/Hana Uğramış Bir Yolcunun Mektuplar: Şehir-Hayat ve Derviş isimli yazısıyla Temrin’de ilk kez yer alıyor. Gülbahar Reçber/Ayna’da Ontolojik Okuma Çalışmaları isimli eleştirisiyle uzun bir aradan sonra tekrar Temrin’de yer aldı. Metin Tonbul/Amentü Şiirine Dair Bir Ufuk Kazanma Denemesi isimli eleştirisiyle okura doyurucu bir yazı sunuyor. İsmet Özel için dönüm noktası olan bu şiirin arka planına ışık tutuyor. Kitaplık köşesinde Fatih Yüksel’in tanıtımı var. Şair Metin Önal Mengüşoğlu’nun kaleme aldığı “Bilge Terzi/M. Sait Çekmegil” isimli kitabı tanıtan yazı, okura detaylı ve önemli bilgiler veriyor.

Temrin Dergisi iletişim: [email protected]