Menu
SUAVİ KEMAL YAZGIÇ’IN “SERÇE VE TAŞ”I YAYINLANDI
Haberler • SUAVİ KEMAL YAZGIÇ’IN “SERÇE VE TAŞ”I YAYINLANDI

SUAVİ KEMAL YAZGIÇ’IN “SERÇE VE TAŞ”I YAYINLANDI

Suavi Kemal Yazgıç’ın 2001’de yayınlanan “Sebepsiz Serçe” ve 2007’de yayınlanan “Taş Suya Değince” isimli şiir kitapları “Serçe ve Taş” ismiyle bir başlık altında toplanarak yayınlandı.

Böylece Yazgıç’ın bütün şiir kitapları Profil Kitap bünyesinde okurla buluştu. “Serçe ve Taş”, 1990’lı yıllardan itibaren dergilerde yer alan Suavi Kemal Yazgıç’ın ilk dönem şiirlerine topluca bakma fırsatı veren bir kitap. Onun şiirin de nelerin değişip, nelerin aynı kaldığını gözlemleme fırsatı veriyor. Şairin genç olarak portresine daha dolaysız bir bakış yakalama imkânı sunuyor.

Her ne kadar iki kitaptan oluşsa da üç bölümden oluşuyor “Serçe ve Taş”. Üçüncü bölümü teşkil eden “Muzlimler”, “Taş Suya Değince” de yer alsa da ilk iki kitaptaki ses ve biçim tercihlerinin dışında bir denemeye işaret ediyor. Böylece şairin gitmemeyi tercih ettiği bir seçeneği nasıl tecrübe ettiğine şahit oluyoruz.

Kitabın bir sürprizi ise ilk iki kitapta yer almayan, Haziran 1992’de Yedi İklim dergisinin sayfaları arasında kalmış “Hayat” isimli şiirin de bulunması. İlhami Çiçek’e ithaf edilen şiir, böylece yeniden gün yüzü gördü.