Menu
Haberler • "KALBİN DUASI" OKURLA BULUŞTU

"KALBİN DUASI" OKURLA BULUŞTU

Sitemiz editörlerinden, öykücü Selvigül Kandoğmuş Şahin'in denemeleri, KALBİN DUASI adıyla OkurKitaplığı tarafından okurlara sunuldu.

Arkakapak yazısı:

Ey Rabbim!

Rahmet yağmurlarına öylesine susamışız ki, yangınlar içinde beklemedeyiz… Maneviyatsızlıktan kavrulan metropollere, çölleşen hanelere dirilten yağmurlarını, yüreklerimizin yaralarına merhem, serin dualar gibi gönder ya Rabbi! Bekliyoruz yardımını, nusretini… Arındır bizi Rabbim!

Bizleri, garip ve çaresiz bırakma Rabbim… Ülkemizin, evlerimizin, okullarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, askerlerimizin, ordumuzun, üniversitelerimizin, iş yerlerimizin ve dahi tümden dünyamızın üzerine abanmış hainlerden bizleri koru muhafaza eyle, nusretini gönder üzerimize…

Kimsesizlerin, sahipsizlerin, gariplerin, biçarelerin Rabbi. Bizleri, gariplere, yetimlere hâmi eyle. Onların ellerinden tutmayı, yaralarına merhem olmayı, çaresizliklerine derman olmayı nasip eyle.

zsksBungun sancılarla kapalı gökler, rahmet sağanağını boşaltmak için bekler. Sen gönder semalarından rahmet akıtan bereket kuşanmış yağmurlarını. Arıt bizi Rabbim! Kurtar bizi Rabbim!

Evlatlarımızın dumura uğramış, iğfal edilmiş zihinlerini, bozulmuş kalplerini; huzura, sürura, dingin, kavî imanlara taşı! Senin, kurtaran, arındıran, muştu gibi dirilten imanına susadık ya Rabbi!

Arındır Rabbim, ülkemin derin sınavlardan geçen öncülerini. Onlara, teslimiyet kuşanmış tefekkür zamanlarıyla dosdoğru yürüyüşler nasip eyle. Muhtacız ya Rabbi! Hayırlı, alnı secdeye değen, kurtuluş sakası gibi gençlerimizin önünü açan, ümmetin derdini dert edinen tüm neferlere muhtacız.

Arındır bizleri Rabbim! Akıt tüm kirleri. Habis şeytanın görünmez kirlerinden, ekranlarımızı, kafelerimizi ve nice bohem mekânlarımızı arındır. Arındır ya Rabbi! Akıt tüm kirleri.

Rabbim, kurtuluş adası gibi, dünyadaki zalimlerden kaçan mültecilere, Ortadoğu’nun, Arıkan’ın Filistin’in, Gazze’nin, gariplerine ve yetimlerine sığınak olan, son kale gibi dimdik ayakta durmaya çalışan, tüm iç ve dış güçlerin saldırılarından kendini korumaya çalışan Anadolu topraklarına her daim kurtuluş ihsan eyle...

Rabbim, düşmanlara fırsat verme. Kavi yüreğiyle ve duruşuyla dimdik, teslim olmadan, düşmana meydan okumayı nasip eyle bu millete Rabbim!