Menu
HÜMEYRA TEKALAN TEOMAN'IN
Haberler • HÜMEYRA TEKALAN TEOMAN'IN "KONUŞAN TÜRKÇE"Sİ ÇIKTI

HÜMEYRA TEKALAN TEOMAN'IN "KONUŞAN TÜRKÇE"Sİ ÇIKTI



Kitapta; Türkçenin ses özellikleri, konuşma dili, yazı dili, doğru nefes alma ve verme teknikleri,dudak-çene-yanak alıştırmaları, ünlü ve ünsüz harflerin söylenişleri, tekerlemeler, kekemelik, durak, ulama, bazı kelimelerin telaffuzu, yabancı kelimelere Türkçe karşılıklar, toplum önünde konuşma, hazırlıklı ve hazırlıksız konuşmalar, hazır cevaplar, bazı kelimelerin kökeni ve uygulama çalışmaları gibi konu başlıkları yer almaktadır.


Türkçenin zengin dil özelliklerine geniş yer veren kitap, günlük konuşmalar dâhil olmak üzere, güzel konuşmanın sadece sahnede ve mikrofon başında değil, hayatın her aşamasında mümkün olabileceğini vurguluyor.

Kitapta, Türkçenin konuşulmakta olan dünya dilleri arasındaki önemine de değinen yazar, geleceğin kültürel inşasında ve ortaya çıkacak motiflerin dünyaya sunulmasında gündelik ve yıpranmış bir dilin hiç kimseye fayda getirmeyeceğini savunuyor.

Koca bir köye dönüşen dünyada ticari yapıların oluşmasından ayakta kalma süreçlerine, bireysel kalitenin hayatın her aşamasında önem arz etmesine kadar, hangi dil konuşulursa konuşulsun güzel ve etkili ifadelerin her daim ön plana çıkacağı aktarılıyor.

Birçoğu eğitim kurumları olmak üzere, Türkiye’nin farklı yerlerinde güzel konuşma seminerleri veren Hümeyra Tekalan Toman, yeni kitabı “Konuşan Türkçe” ile çalışmalarına bir tuğla daha ilave ediyor.