Menu
H.HÜMEYRA ŞAHİN'İN İLK ÖYKÜ KİTABI 'LACİVERT'...
Haberler • H.HÜMEYRA ŞAHİN'İN İLK ÖYKÜ KİTABI 'LACİVERT'...

H.HÜMEYRA ŞAHİN'İN İLK ÖYKÜ KİTABI 'LACİVERT'...

H.HÜMEYRA ŞAHİN’İN İLK ÖYKÜ KİTABI ‘LACİVERT’ OKURLARIYLA BULUŞTU

Entelektuel ilgilerini kimi zaman toplum bilimlerinin farklı akademik disiplinleri içinde, kimi zaman sivil toplumun kendine özgü canlılığı içinde sürdüren H.Hümeyra Şahin, bu kez edebiyat aracılığıyla söz söylüyor. Farklı ilgi alanlarının yansıdığı öykülerini Lacivert isimli bir kitapta toplayan Şahin,onyedi farklı hikayede bazan septik, bazan anarşist, bazan romantik, bazan mütevekkil bir çehre ile karşımıza çıkıyor. Şule Yayınları’ndan çıkan kitap, yazarının sezgilerini, tanıklıklarını, beklentilerini Lacivert’in derinliklerinde demliyor, çağına dair memnuniyetsizlikleri de, yine göz yormayan bu rengin dinginliğinde okura sunuyor. Çelişkilerin zenginliğinden beslenen hikayeler, bazan tarihin katmanlarında, bazan yerkürenin genişliğinde, estetiğin iptila ettiği bir ölçü ve denge arayışında kıvamını buluyor.

Kitap bazan bir çocuğun gözünden geçmişin silik anlarını yaşadığımız çağın yitiklerinde parlatıyor, bazan şehirlerin birbirine hiç benzemeyen sokaklarında yeni tanıklıklara davet ediyor okurunu. Bazan da mizacları ve meşrepleri ortak bir noktada buluşturan doğal insanlık hallerini, toplumun aynasında gözler önüne seriyor.

Şahin’in ilk öykü kitabı olan Lacivert, yazarının edebiyat alanında bundan sonraki çalışmaları için bir ilk adım, edebiyatın eşlik ettiği diğer ilgi alanları için de besleyici bir soluk olarak karşımıza çıkıyor.

H.Hümeyra Şahin Kimdir?

H. Hümeyra Şahin, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 2001 yılında Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü’nde ‘Osmanlı Modernleşmesi’ konulu yüksek lisans tezini hazırladı. 2007-2008 yılları arasında University of London, SOAS’ta eğitim amaçlı bir programa katıldı. Çeşitli uluslararası projelerde yer aldı. Dünya Tarihi, Şehir Tarihi, Kültür Tarihçiliği gibi konularda seminerler verdi. Çeşitli yayın organlarında deneme ve hikayeleri yayınlandı. Şahin, halen akademik referanslı çalışmalar yapan bir sivil toplum kuruluşunun başkanlığını yapmakta olup, aynı zamanda doktora çalışmalarını sürdürmektedir. ([email protected])

İrtibat: Şule Yayınları

Alemdar Mh. Alayköşkü Cd. No:2-4 K:3 Eminönü/ İstanbul

Tel: 0212 528 23 57 - 528 11 46  [email protected]