Menu
GÜLENDAMIN RENKLERİ ile HAYIRLI HABER'in YENİ BASKILARI YAPILDI
Haberler • GÜLENDAMIN RENKLERİ ile HAYIRLI HABER'in YENİ BASKILARI YAPILDI

GÜLENDAMIN RENKLERİ ile HAYIRLI HABER'in YENİ BASKILARI YAPILDI

Sitemiz editörlerinden öykücü Selvigül Kandoğmuş Şahin’in GÜLENDAMIN RENKLERİ ile HAYIRLI HABERadlı öykü kitapları on beş yıllık bir aradan sonra, Okur Kitaplığı tarafından okurlara yeniden sunuldu.

GÜLENDAMIN RENKLERİ

Gözleri bu dünyaya kapalı ama ruhu güzelliklere, rengarenk bir şiirli evrene kapı aralayan Gülendamın hikâyesini okuyacaksınız bu kitapta. Duyguların şiirden el alarak betimlendiği içtenlikli bir hikâye atmosferinde genç kızların kaderinden, yaşlılığın deneyimle yıllanmış ağır hüznünden, metinleri bir kartpostal griliğinde kaplayan İstanbul manzaraları eşliğinde yaşanan aşklardan,

ruhundaki iç sızıları resimlerine aktaran ilkgençlikle bezeli serin ve ılık düşlerden, kırda kendi kaderini arayan genç adamlardan, ince ve renkli düşlerinden yıldızlar, aydınlıklar, umutlar toplayan kırılgan kızlardan, güvercin besleyen adamlardan, huzurevlerinden hüzün devşiren yalnızlıklardan hikâyeler de ekleyeceksiniz dağarcığınıza. En nihayet adem oğlu ve havva kızının içli ve derin kaderini yoğun ve yaşanmış kederlerle metinlere taşıyan Selvigül Kandoğmuş Şahin’in bu ilk lirik hikâyeler toplamını, 2010’lu yıllara tanık olduğumuz bugünün dünyasında dönüp yeniden ve içselleştirerek okumak, sizi şu cümlenin kapısına getirecektir:
“Ve son sözü hep alınyazısı söyler…”
Kitabını yeniden ve taze bir hikâyeci bilinciyle uzatıyor yazar. Al diyor. Yaz diyor. Oku diyor. Anlattığım senin hikâyen. Hepimizin hikâyesi. Her birimizin dokunaklı hüzünlerle dokuduğu ve resmettiği, yürek sızlatan, gönül genişleten, insanlığımızın, insan oluşumuzun hikâyesi…

HAYIRLI HABER

Selvigül Kandoğmuş Şahin, Hayırlı Haber kitabıyla insanoğlunun alınyazısından devşirdiği hikâyeler demetine yeni izlekler ekliyor, hikâyeciliğine yeni bir damar açıyor. Bu kitapla Şahin’in konuları çeşitlenip renkleniyor, derinleşiyor, farklılaşıyor. Artık bir deprem uğultusunu derinden duyduğumuz gibi dışımızdaki dünyaya da daha duyarlı hale geliyoruz.

Savaşların, yoksullukların, kıyımların, zulümlerin olduğu bir dünya bu. Bu dünyanın yanında bireysel konulara da eğiliyor Şahin, genç kızların hayat kadar ağır dramlarından haberdar olduğumuz üzere, kısmetini bekleyen, kıskanan, ama aynı zamanda mücadeleyle, özveriyle, sabırla hayatını şekillendiren gençkızların da yaşadığı yoğun acılara tanıklık ediyoruz. Bu arada, yaşlıların yaşanmışlık içeren derin iç duygu durumlarından da haberimiz oluyor, etkileyici bir hüzün eşliğinde.
Özcümle Hayırlı Haber, Şahin’in hikâyeciliğine yeni konular, izler, izlekler taşıyan bir toplamı içeriyor.
Bugünün Türk Hikâyeciliğinde Selvigül Kandoğmuş Şahin’in geldiği ve ulaştığı aşamayı görmek için Hayırlı Haber’i okumak elzem olduğu gibi, dışımızdaki cerayan eden olaylara dair kavî bir bilinç yüklenmek için de bir farkındalık oluşturacaktır.