Menu
Ğ dergisinin 5. sayısı çıktı...
Haberler • Ğ dergisinin 5. sayısı çıktı...

Ğ dergisinin 5. sayısı çıktı...



Ğ dergisi beşinci kez okurlarıyla buluşarak, genç bir ekip tarafından çıkarılan ortalama bir edebiyat dergisine biçili ömrü tamamlamış bulunuyor. Böylece saf edebiyatın, gençliğin, heyecanın, kalbin hanesine bir çentik daha atılırken; mantığın, rasyonalitenin, hokkabazlığın, gruplaşmanın, yozlaşmanın, samimiyetsizliğin çirkin kalesine bir gol daha atılmış olmuyor mu?

Öyle düşünüyorlar ki varlar ve karşınızdalar!

Bu sayıda;

Şiirleriyle, Abdullah Faruk Gönüllü, Ali Seyfi, Barbaros Çelik, Cihat Duman, Cihad Özsöz, Ömer Faruk Demirel, Selman Bayer, Süleyman Selim Çallı,

Nesirleriyle, Abdullah Faruk Gönüllü, Cheap Snapbcks|new era snapbacks Online, Akif Hasan Kaya, Ali Ömer Akbulut, Banu Kaba, Faruk Akhan, Ömer Muttalip, Murat Murat, Mustafa Çevikdoğan, Mustafa Mücahit Tozlu, Rıdvan Temizer,

Çizgileriyle, Mustafa Yaşar ve Kadir Yanaç huzurlarınızda.

İlk sayı bölümünde M. Fatih Kutan, Ege Üniversitesi Şiir Topluluğunun(EŞİT) emeğiyle ortaya çıkan Ş dergisinden Barış Çetinkol’la sıkı bir söyleşi yapmış.

Soruşturma, edebiyat dergilerinde nedendir bilinmez pek rastlanmayan bir tür ile ilgili: Fantastik Kurgu.

Cevaplarına başvurulan yazarlar arasında pek çok dile çevrilmiş(Kayıp Gül gibi değil ama gerçekten), milyonlarca okura sahip(bu da gerçek) dünyaca ünlü Ejderha Mızrağı serisinin yazarları Margaret Weis ve Tracy Hickman’ da var.

Türkiye’de bu türün var olması için emek veren yazarlardan dergide isimleri bulunanlar şunlar; Supreme Cheap Snapbcks, Barış Müstecaplıoğlu, Diyar Zirek, Erbuğ Kaya, Orkun Uçar, Saygın Ersin, Yiğit Değer Bengi.

Bu sayının alıntı kişisi Gollum(Tolkien), “www.snapbacksoutlets.com” diyor.

Buyrun.

6. sayı mı dediniz? Merak etmeyin, çalışmaları başladı bile.