Menu
'EYLÜL SANCISI'
Haberler • 'EYLÜL SANCISI'

'EYLÜL SANCISI'

SELVİGÜL KANDOĞMUŞ ŞAHİN’in ;‘Gülendamın Renkleri’ (Yedi İklim Yayınları 2001),Hayırlı Haber’ (Eylül Yayınları 2002) adlı kitaplarında yer alan öyküleri “EYLÜL SANCISI” adıyla Bengisu Yayınları’ncabir kitapta toplandı.

ARKA KAPAK YAZISI:

Eylül çoktan bitti. Üsküdar’ın parke taşlarla döşeli eski yokuşunu çıkarken yorgun. Dallar hepten çıplak kaldı. Sararmış yapraklar ayaklarına dolanıyor. Bir daha konuşmamak üzere bir suskunluğa bürünmüş gibi. Cavidan’ın kulaklarından hiç gitmeyen sesi “Üzgünüm Zehra, nasıl söylesem, Mübeccel Hanım kardeşini beğenmiş...”

Görülmemiş sabrına ve inceliğine yükleniyor yine, “Hayırlısı!” diyor. Derin bir nefes alıyor. “Hayırlısıyla...” diyor tekrar. Çıplak ağaçların gerisinden, kızaran gözlerini denize çeviriyor. İnsanı ağlatan suskun griliği ve solgun maviliği ile deniz uzanıyor boylu boyunca...

SELVİGÜL KANDOĞMUŞ ŞAHİN:

1971’de Tokat, Reşadiye, Demircili Beldesi’nde doğdu. Orta öğrenimini Babaeski’de tamamladı. Lise ve üniversite eğitimini İstanbul’da bitirdikten sonra kısa bir süre muhabirlik yaptı. Bahçelievler ve Bağcılar Belediyesi Eğitim Kültür Müdürlükleri’nde çalıştı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev aldı. Bir süre İkbal Eğitim Kültür Derneği’nin başkanlığını yürüttü.

Yazmaya ortaokul ve lise yıllarında başladı. İlk öyküsü Yedi İklim Dergisi’nde yayınlandı. Yazıları ve öyküleri Yedi İklim, Kafdağı, Hece Öykü, Kur'ani Hayat, Eğitim Yazıları, Özgün İrade, Umran dergilerinde ve Edebistan, Skyturk, Dünya Bizim internet sitelerinde yayınlandı.

Öykü kitapları ;‘Gülendamın Renkleri’ (Yedi İklim Yayınları 2001),Hayırlı Haber’ (Eylül Yayınları 2002), bir gençlik romanı,‘Yusufhan’ (Nesil yayınlarından),‘Söz Buğusu’( Adım Kitap 2011) adlı deneme kitabı okuyucuyla buluştu.

Yazar,evli ve Meryem’in, Hacer’in, Mustafa’nın, Hümeyra’nın annesi olarak hâlen, İstanbul’da ikamet etmektedir.